Broke Protocol připomíná GTA Online ve světě Minecraftu
zdroj: tisková zpráva

Broke Protocol připomíná GTA Online ve světě Minecraftu

10. 5. 2017 18:30 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Co dostanete, když spojíte GTA Online a Minecraft? Nejspíš by to mohl být dystopický svět, kde si postavíte krásnou chaloupku, jen aby vám do ní kolemjdoucí chlápek bezdůvodně napálil střelu z raketometu. Anebo vznikne Broke Protocol, MMORPG s hranatou grafikou, které představuje živoucí ekosystém plný policajtů, zloduchů a všeho mezi tím. Tenhle projekt právě soupeří o přízeň fanoušků na Kickstarteru a Steam Greenlight.

Tvůrci z Cylinder Studios by rádi vybrali něco pod 18 tisíc dolarů, a pokud jim přispějete desetidolarovkou, čeká vás (v případě úspěchu kampaně) v listopadu letošního roku plná hra. V ní se můžete stát, čím chcete: bankovním lupičem, zlodějem aut, pěstitelem marihuany, ale také zkorumpovaným nebo úplně čistým poldou či civilním ochráncem zákonů. Jako Batman, ale s baseballovou pálkou a Molotovem.

Hlavním lákadlem hry má být celkem logicky interakce mezi samotnými hráči a důsledný roleplay. Jak ale ví každý, kdo někdy zapnul GTA Online, společná komunikace, plánování či podloudné obchody dost často ustoupí brutálnímu vraždění všeho, co před sebou uvidíte, tak je otázka, zda se situace podobně nezvrhne i tady.

Ovšem je pravda, že Broke Protocol nabízí spoustu daleko zajímavějších možností, než je běžné vraždění. Co takhle někoho unést a vydírat? Nebo provést vlastnoručně připravené přepadení banky, chráněné živými hráči v roli policistů? Proti tomu zní nájemné vraždy jako hotová uspávačka.

zdroj: Vlastní

Kdybyste si chtěli na vlastní kůži otestovat, co že se vám to vývojáři vlastně snaží prodat, zamiřte na IndieDB. Tam se totiž volně ke stažení povaluje alfaverze, jejíž pomocí můžete dát naplno průchod svým nejtemnějším nebo naopak nejušlechtilejším choutkám.

Nejnovější články