Call of Duty: WWII míří do Prahy a nabídne DLC na motivy Operace Anthropoid
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: WWII míří do Prahy a nabídne DLC na motivy Operace Anthropoid

20. 12. 2017 12:16 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Call of Duty: WWII je právě v těchto dnech zahaleno sněhovou pokrývkou, sváteční výzdobou, teplým oblečením a speciálními módy, které do hry přinesl zimní update Winter Siege. Ale ještě před tím jsme se dozvěděli o chystaném DLC Resistance, které se mělo nějakým způsobem točit kolem odbojů v Polsku, Francii a Československu. Nový vývojářský deníček nám konečně vysvětlil, co DLC nabídne.

Obsahem DLC Resistance budou tři nové mapy pro multiplayerovou složku střílečky Call of Duty: WWII. Znamená to, že se mapy pouze inspirují historickými událostmi ve zmíněných zemích. Na nějaké příběhové minikampaně si proto rovnou nechte zajít chuť. Bohužel.

Přesto se máme na co těšit. Zvlášť tedy v případě mapy inspirované Operací Anthropoid, která se rozprostírá v historické části Prahy. Konkrétněji se podíváte na jeden z konců Karlova mostu na ostrově Kampa. Prašná brána je sice v dohledné vzdálenosti, ale pochybuji, že dostanete možnost překročit Vltavu. V singleplayeru by to šlo, ale kdo by se v multiplayeru odvážil střihnout si takhle dlouhou rovinku s všudypřítomnými kempery?

zdroj: Vlastní

Mapa se proto točí spíš kolem druhé říčky (či kanálu) obklopující Kampu. A pokud by náhodou někdo pochyboval o pravosti českého prostředí, nápisy na zdech mluví za vše. „Smrt německým vrahům“, „Za naše padlé“ a „Pravda vítězí“ podtrhují atmosféru stejně, jako vývěsky „Pošta“ a „Hostinec“. Jen pro připomenutí, v sérii Call of Duty se Praha neobjevuje poprvé. Svou první prezentaci si odbyla v Modern Warfare 3. Kromě toho se jí ve velkém věnuje i loňský Deus Ex: Mankind Divided.

Ale vraťme se k obsahu DLC Resistance. Druhou multiplayerovou mapou je takzvaná Okupace. Jedná se vlastně o remake mapy Resistance z Modern Warfare 3. Bojištěm je tentokrát Němci okupovaná čtvrť Montmartre s opodál se tyčící Eiffelovou věží.

Call of Duty: World War 2 zdroj: tisková zpráva

Třetí a poslední mapa z východního Pruska nese název Valkyrie. Operace Valkýra byla neúspěšným atentátem na Adolfa Hitlera z řad vyšších německých důstojníků. Mapa se zároveň inspiruje v operaci Barbarossa, tedy německé invazi do Sovětského svazu.

Kromě tří map přináší DLC nový „příběh“ pro War Mode – Operation Intercept. V té se spojenci snaží zachránit odbojáře z jedoucího vlaku. Až se jim to podaří, musí ještě společně zničit komunikační vybavení a zastavit vlak.

DLC také nabídne novou kapitolu pro mód Nazi Zombies. The Darkest Shore navazuje na předchozí zombie kampaň s informací o údajném výskytu doktora Strauba na ostrově severně od Německa. Ten je celý zahalený v mlze, je plný zombií a chráněný letectvem i námořnictvem. Nic, s čím byste si neporadili.

DLC Resistance vychází 30. ledna - s časovou exklusivitou na PlayStation 4. Pak bude balíček dostupný pro všechny ostatní verze hry.

Nejnovější články