Calvino Noir jde na loupežnickou detektivku přes plošinovku
zdroj: tisková zpráva

Calvino Noir jde na loupežnickou detektivku přes plošinovku

20. 10. 2014 14:21 | Preview | autor: Adam Homola |

Her s noir tématikou není nikdy dost a nedávno oznámená plošinovka Calvino Noir za zmínku určitě stojí. Nenechte se ale zmást faktem, že jde o plošinovku. Hra by měla být vážnou detektivkou s lupičskou tématikou. Vývojáři z příběhu zatím nic moc neprozradili, a na svém webu prezentují spíše vizuální stránku hry a některé mechaniky, které ale vypadají natolik zajímavě, že absenci informací o příběhu tvůrcům prozatím promineme.

Calvino Noir totiž není arkádová střílečka převlečená do plošinovky. Pistoli k dispozici máte pořád, ale není radno ji za každé situace používat. Nic vám v tom sice nebrání, ale jádro hry se má točit kolem stealth postupu, plížení a odlákávání pozornosti. Hra bude navíc prošpikovaná hromadou puzzlů a jejich řešení má být čistě na vás. Nemá existovat jeden jediný způsob, jak daný puzzle vyřešit - všechno je ve vaší režii.

"Naprosto zásadní schopností ve hře je stealth a plížení, které musíte zvládnout na sto procent, abyste byli co nejefektnější při přesunu mezi úrovněmi. Tím netvrdíme, že používání zbraně je zakázáno. Zbraň můžete použít kdykoliv, jen bude na vás, jestli uznáte za vhodné, že zrovna v dané situaci je použití zbraně to nejlepší možné řešení. Zbraň vás může také vytáhnout z bryndy, ale mějte na paměti, že čím víc ji budete používat, tím bude úroveň obtížnější: připravte se na více stráží, které jsou ve střehu," napsali vývojáři na webu.

Calvino Noir zdroj: tisková zpráva

Calvino Noir se odehrává v Evropě někdy mezi lety 1920 a 1930, a jak jste si už asi všimli z obrázků, noir atmosféra by ve hře chybět neměla. Vývojáři k noir tématice přistupují citlivě a dokonce si pohrávají se světlem a světelnými zdroji v úrovních tak, aby vás tím nepřímo donutili k jejich aktivnímu prozkoumávání. Některé puzzly mají pro své nejlepší řešení stoprocentní pochopení úrovně vyžadovat, ale bude na vás, jestli sáhnete po jednodušším a rychlejším řešení, nebo se s tím trochu vyhrajete.

Calvino Noir zdroj: tisková zpráva

Ostatně svobodu rozhodování a design úrovní tvůrci na svých oficiálních stránkách neustále připomínají. Mantra svobody bude platit i pro potyčky s nepřáteli, kterým se lze vyhnout, a nemusíte s nimi vůbec zápasit, ale stejně tak můžete vytáhnout pistoli a zmáčknout spoušť.

Calvino Noire zatím vypadá zajímavě, ale kdy si hru zahrajeme, nevíme. Až někdy vyjde, dočkáme se jí na PC, Mac a iOS.

Nejnovější články