Capcom prý chystá pátý Devil May Cry exkluzivně pro PlayStation 4
zdroj: tisková zpráva

Capcom prý chystá pátý Devil May Cry exkluzivně pro PlayStation 4

29. 11. 2017 14:56 | Preview | autor: Adam Homola |

Akční sérii Devil May Cry bychom na současné generaci konzolí hledali marně. Můžeme sice počítat definitivní edici DMC, ale i tady jde jen o jakýsi remaster původní hry z roku 2013. Změnit by se to mohlo příští rok, kdy bychom měli dostat minimálně oznámení a možná rovnou i vydání zcela nového Devil May Cry, navazujícího na původní čtveřici her.

Devil May Cry V v tuto chvíli pořád ještě není oficiálně oznámené a informace o hře pocházejí pouze z nepotvrzeného nejmenovaného zdroje na diskuzních fórech ResetEra. Jsou ale natolik detailní, obsáhlé a hlavně uvěřitelné, že bychom nad nimi nemuseli hned mávat rukou. Přesto je potřeba je pořád brát s rezervou a myslet na to, že oficiálně nemáme oznámeno či potvrzeno ani ň.

Nová hra měla být údajně oznámena už letos na prosincové akci PlayStation Experience 2017. To se prý nestane, protože Sony měla změnit plány na velikost a obsáhlost PSX a příští E3. Prý padlo rozhodnutí o jakémsi zmenšení PSX a výrazném zvětšení E3 2018. Za pár dnů bychom tak neměli očekávat žádná zásadní oznámení a spíše vzhlížet k létu příštího roku.

Tohle proškrtání plánů zasáhlo právě i neoznámený Devil May Cry V, který tak letos neuvidíme v žádné formě. Pokud se ptáte, proč oznámení hry takhle ovlivňuje Sony, důvod je prostý. Jakkoliv značka stále patří Capcomu, kde také probíhá vývoj, Sony se má na něm finančně podílet. Proto má moc nad oznámením, a proto máme očekávat i nějakou formu konzolové exkluzivity pro PlayStation 4. Jestli to bude exkluzivita plnohodnotná, časová či DLC, zatím není jisté.

zdroj: Vlastní

Převládá ale názor, že se hra nejdřív objeví na PlayStation 4, aby se později podívala i na PC. Jakékoliv další platformy jsou v tuto chvíli nepravděpodobné. S vydáním Devil May Cry V se počítá na fiskální rok 2019, což v praxi znamená rozmezí duben 2018 - březen 2019, ale i to se může změnit. Tak jako tak bychom se měli před vydáním dočkat demoverze.

Trailer už mají vývojáři hotový nějakou dobu, má necelé dvě minuty a soustředí se hlavně na postavy a příběh. Ostatně filmečků by mělo být v Devil May Cry V zdaleka nejvíc z celé série a vůbec půjde o primárně singleplayerovou a příběhovou hru se všemi hlavními postavami, které znáte z předchozích her a které byste mohli očekávat. V úniku informací se sice mluví i o blíže nespecifikovaných online prvcích, ale PvP multiplayer se tam jedním dechem vylučuje.

Hlavním hrdinou nového Devil May Cry má být Dante, počítá se prý ještě s Nerem a hratelná má být i třetí, zatím neznámá (ale velmi silná) postava. Z detailnějších informací můžeme zmínit absenci hard locku, 60fps na PS4, otevřený design úrovní, ale nikoliv open world, a absenci quick time eventů i stamina baru.

Svého přepracování se měl dočkat jak systém uhýbání, tak výrazně lepší animace a propracovaná fyzika oblečení. Těšit se můžete i na důležité souboje s bossy, prozkoumávání prostředí podobné Bayonettě a vůbec větší interaktivitu s prostředím včetně dynamické destrukce. Tvůrci si prý vzali inspiraci i z Dragon’s Dogma, byť nevíme, o co přesně jde, a opět je potřeba zdůraznit, že DMCV nemá být open world.

Celé to má pak běžet na Unreal Engine 4. První detaily vypadají docela slibně, a už jen samotná představa nového Devil May Cry od základů dělaného pro současnou generaci konzolí zní lákavě. I přesto je potřeba brát výše uvedené detaily a jejich zdroj s velkou rezervou. Všechno sice vypadá uvěřitelně, ale tím to začíná a končí. Nic není potvrzeno, nic není a nakonec ani nemusí být oznámeno.

Nejnovější články