Capcom vydal tipy a triky pro PC hráče Dragon's Dogma: Dark Arisen
zdroj: tisková zpráva

Capcom vydal tipy a triky pro PC hráče Dragon's Dogma: Dark Arisen

27. 11. 2015 12:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Japonské RPGčko Dragon's Dogma vyšlo už před nějakou dobou na konzolích, ale na PC se ve své notně vylepšení verzi Dark Arisen teprve podívá. Hra vyjde v lednu příštího roku a britská pobočka vydavatele Capcom teď dala dohromady video s pěti užitečnými tipy a triky pro začátečníky. Pokud jste tak žádnou hru ze série Dragon's Dogma nehráli a chystáte se na to, je video určeno právě pro vás.

První tip klade důraz na využívání Pawnů - různých tuláků a poutníků, které během hraní potkáte. V podstatě jde o společníky bojující po vašem boku. Svého Pawna si můžete i upravit a když ho zrovna nevyužíváte vy, může si ho v online režimu najmout jiný hráč. Takový Pawn je pak chytřejší, má více zkušeností a třeba vám i poradí jak na nějakou příšeru či bosse.

Druhý tip je o variabilitě Pawnů, respektive o tom, že byste se neměli bát to trochu prostřídat. Obecně by prý nebylo dobré hrát hru jedním stylem s jednou sadou Pawnů. Lehce se stane že narazíte na souboj, který vám prostě nepůjde. A než abyste zkoušeli hlavou prorazit zeď, stačí změnit sebe i Pawny a najednou to může být výrazně jednodušší.

zdroj: Archiv

Dragon's Dogma: Dark Arisen je dle slov tvůrců oldschool akčním RPGčkem, tudíž byste neměli ignorovat různé vedlejší úkoly, dávat pozor na větvení questů a také na loot. Třetí tip tak jen klade důraz na pozornost hráčů - v hromadě předmětů se může skrývat přesně to co hledáte, stejně jako vás mohou různé vedlejší úkoly zavést tam, kam se potřebujete dostat kvůli něčemu jinému. Stačí jen dávat pozor.

Experimentování je dalším tipem a týká se především soubojů. Může se stát že narazíte na novou podivnou příšeru a zrovna s sebou nemáte Pawna který by s ní měl zkušenosti. Když nevíte jak na ni, máte se jednoduše vrhnout do boje a zkusit experimentovat. Buď na to přijdete, nebo zemřete, ale bez experimentování to podle vývojářů nepůjde.

Dragon's Dogma: Dark Arisen zdroj: tisková zpráva

Poslední tip je pak jednoduchý a stručný: prozkoumávejte herní svět. Ten je velký a často můžete najít cenné věci či zajímavé postavy na místech, která vám vývojáři nemusí strkat přímo pod nos. Dragon's Dogma: Dark Arisen vyjde na PCčku v lednu 2016 a nabídne mimo jiné i podstatně vylepšenou grafiku.

Nejnovější články