Černobílý svět Spider-Man Shattered Dimensions
zdroj: tisková zpráva

Černobílý svět Spider-Man Shattered Dimensions

13. 4. 2010 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Druhá dimenze akce s pavoučím mužem připomíná mix Saboteura a Splinter Cellu.

Minule jsme si nastínili první ze světů nedávno odhalené akce Spider-Man: Shattered Dimensions. Protože ale každá z jejích čtyř dimenzí se má hrát úplně jinak, musí být každému jasné, že džunglí to neskončí. V druhém předvedeném demu při návštěvě studií Activision totiž došlo i na seznámení s tzv. Spider-Manem Noir.

Jde o absolutní kontrast ke komiskovému Amazing Spider-Manovi, z něhož vychází první svět. Namísto barevné džungle se náhle mnohem ponurejší, temnější Spider-Man pohybuje převážně černobílým prostředím, tak trochu jako třeba v Saboteurovi od EA.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Spolu s tím se samozřejmě mění i styl hry: hlavní hrdina už totiž do soubojů nejde po hlavě, ale naopak se povětšinou skrývá ve stínech, k nepřátelům se přibližuje nezpozorován a jako Sam Fisher nebo Solid Snake se je snaží zabíjet tak, aby přitom nevzbudil příliš pozornosti.

I tady nicméně nebudou chybět souboje s bossy: vývojáři předvedli ten, ve kterém musí hrdina čelit zlému Hammerheadovi. Pokud ten by Spider-Mana spatřil, bude zle, proto hrdina kličkuje mezi stíny a pohyblivým, dynamickým osvětlením, dokud se nedostane přímo ke svému cíli.

Spider-Man: Shattered Dimensions vyjde koncem roku pro Xbox 360, PlayStation 3, Wii a DS - více v našem zpravodajství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zastávka v džungli z Spider-Man Shattered Dimensions  [6.4.2010 15:15]

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články