České RPG Dex vyšlo na konzolích, ale práce na hře nekončí
zdroj: tisková zpráva

České RPG Dex vyšlo na konzolích, ale práce na hře nekončí

28. 7. 2016 13:30 | Preview | autor: Adam Homola |

České kyberpunkové RPG Dex vyšlo na PC už loni a teď se pokusí prorazit i na konzolích. Hra je na PS4 a Xbox One dostupná od začátku měsíce. Práce na hře ale neustávají, protože verze pro PS Vita se už blíží dokončení a další v pořadí je ta pro Wii U. Konzolová verze Dex není ještě úplně stoprocentní a vývojáři ze studia Dreadlocks potvrdili práce na prvním patchi. Ten má za cíl zlepšit celkový výkon hry na obou systémech, vylepšit některé překlady a opravit řady drobných chyb. Datum vydání patche zatím bohužel neznáme.

Na domovskou platformu hru se nezapomíná a tak mohou všichni PC hráči vyhlížet 1. srpen, kdy se Dex dočká řady oprav a optimalizace výkonu. K tomu přibude ve stejný den také španělská lokalizace. Aktualizace PC verze se objeví 1. srpna na Steamu s tím, že majitelé hry na GOG a Humble Store si budou muset několik dnů počkat.

Dreadlocks se také na svém webu rozepsali o obecnějším tématu, které se ale hry bytostně dotýká. Rozhodli se totiž hráčům přiblížit téma cyberpunku a aktuální článek „I. Co je kyberpunk?“ je pouze prvním z chystané série.

Dex vyšla na PC 7. května minulého roku, bohužel ne ve stavu, jaký by hra zasloužila (recenze). Vývojáři ale v posledním roce zapracovali a skrze několik velkých updatů a především Dex: Enhanced Edition si jinak sympatické kyberpunkové RPG napravilo reputaci. Konzolové verze pak z již provedených úprav a oprav PC verze pochopitelně těží a tak by se velké záplatování spousty technických chyb v takové míře snad opakovat nemělo.

zdroj: Archiv

Nejnovější články