České studio Cinemax vydává hudební nástroj Rytmik Ultimate
zdroj: tisková zpráva

České studio Cinemax vydává hudební nástroj Rytmik Ultimate

8. 12. 2015 10:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Rytmik Ultimate není sice přímo klasickou hrou, ale tou vlastně skoro nebyl ani Rocksmith od Ubisoftu. Český Rytmik od Cinemaxu se ve své Ultimate verzi dostane na Steam, iPad a Nintendo 3DS už 10. prosince za cenu 18 dolarů. Pokud neznáte předchozí díly série (či verze programu), tak vězte že jde o hudební nástroj pro vytváření chiptunes a oldschool herní hudby.

Nejde ale jen o pouhé hraní si se samply a hudebními nástroji. Všechno můžete smíchat dohromady a výsledek upravovat tak dlouho, dokud vám to budou tolerovat uši a vaše okolí. Přes Rytmik Ultimate tak můžete vytvářet hudební klipy i celé písničky. Svoji tvorbu nadějného hudebníka pak můžete sdílet přes službu Rytmik Cloud. Ta slouží taktéž jako hudbení přehrávač písniček, které tam jiní uživatelé uploadovali.

Uživatelé si mohou navíc přes Rytmik Cloud písničky nejen vyměňovat, ale také se zvájemně podílet na jejich tvorbě. Ultimate verze nabízí také žádanou možnost exportování a ukládání hudby do lokálního úložiště - tam své mistrovské dílo najdete ve formátu .wav a pak s ním můžete dál pracovat.

zdroj: Archiv

V Rytmik Ultimate je teď svým způsobem každý instrument syntezátorem se spoustou zvukových samplů. Vedle toho můžete nakreslit vlastní zvukovou vlnu a použít ji jako oscilátor pro tvorbu chiptunového syntezátoru. Aplikace obsahuje knihovnu čítající přes 750 nástrojů - do toho se počítají jak knihovny předchozích dílů série (Rytmik, Retrobits, Hiphop King, World Music), tak i zcela nový set samplů.

Rytmik Ultimate zdroj: tisková zpráva

Rytmik Ultimate si pořídíte na Steamu tady a oficiální web pro iOS pro iPad najdete tady a pro Nintendo 3DS najdete hudební aplikaci tady. Vývoj i vydání má na starosti české studio Cinemax, které můžete znát díky hrám jako Inquisitor, The Keep, Numen a dalším kouskům.

Nejnovější články