Český projekt Planet Nomads chce být Minecraftem, Space Engineers a No Man's Sky zároveň
zdroj: tisková zpráva

Český projekt Planet Nomads chce být Minecraftem, Space Engineers a No Man's Sky zároveň

10. 12. 2015 18:21 | Preview | autor: Adam Homola |

České vývojářské studio Craneballs, známé především díky sérii mobilních stříleček Overkill, se chystá oslovit hráče s novou hru Planet Nomads. Zatím sice v uzavřené verzi pro podporovatele nadcházejícího Kickstarteru, ale první nomádi by se do hry měli podívat už v létě příštího roku. Se spuštěním crowdfundingové kampaně na Kickstarteru počítají tvůrci v lednu příštího roku.

Popis Planet Nomads vám bude určitě povědomý - půjde o sci-fi sandbox, ve kterém se pokusíte nezemřít. Ztroskotali jste totiž na cizí planetě, máte po ruce jen pár nástrojů a představivost.

Hra má v současné době funkční engine na generování prostředí a funguje také kompletní zničitelnost celých planet. Zní vám to celé trochu jako Space EngineersNo Man's Sky a Minecraft? Nejste sami, zní to takhle i tvůrcům.

zdroj: Archiv

Vývojáři se svými inspiracemi netají a na oficiálním webu hry se k nim hrdě hlásí. Sami prý ze začátku vývoje hru popisovali jako kombinaci survival prvků z Minecraftu, prozkoumávání z No Man's Sky a budování ze Space Engineers. Teď už je prý Planet Nomads ale zase o kus dál a našla si vlastní identitu, díky které by měla v těžké konkurenci her stejného žánru obstát.

Planet Nomads zdroj: tisková zpráva

"Věříme, že žádná jiná hra nekombinuje masivní měřítko craftování se smyslem pro účel a cíl se spoustou prostředí, se kterými můžete ve hře interagovat, tak jako Planet Nomads," napsali vývojáři na webu. Jestli jim budeme moct dát za pravdu, uvidíme v létě příštího roku, kdy se do rukou backerů dostane uzavřená alfa verze.

V předběžném přístupu by se měla hra objevit v lednu 2017 ve verzích pro Windows a Mac. Verze pro konzole a virtuální realitu jsou zatím ve hvězdách a může na ně dojít až někdy v budoucnu.

Nejnovější články