„Český“ rytmický Beat Saber je v předběžném přístupu
zdroj: tisková zpráva

„Český“ rytmický Beat Saber je v předběžném přístupu

2. 5. 2018 12:55 | Preview | autor: Adam Homola |

Česká (svým způsobem i slovenská) VR „mlátička“ Beat Saber se konečně dostala na Steam. Zatím sice jen v programu předběžného přístupu, ale za 20 eur může být vaše hned teď. Jen nezapomeňte, že Beat Saber nemá žádnou „nevirtuální“ část, tudíž se bez headsetu pro virtuální realitu neobejdete, ani kdybyste se na hlavu stavěli.

Slovenští tvůrci z českého studia Hyperbolic Magnetism, v čele s Honzou Ilavským, na hře pracovali už od roku 2016. Na plnou verzi hry přitom nemusíte čekat nijak dlouho, vyjít by měla prý do konce tohoto roku.

V plné verzi pak můžete očekávat pořádný singleplayerový mód s misemi či výzvami a ve vzduchu visí také možnost nějakých dalších „zajímavých“ módů, jak píší tvůrci na Steamu. Dříve či později by měl být přítomen i editor úrovní, nicméně ten se letos možná ještě nedostaví.

Každopádně co rozhodně přibude, je víc písniček, kolem kterých se celý Beat Saber točí. V aktuální verzi hry si můžete vyzkoušet sice jenom mód Arcade, ale zase se všemi základními mechanikami a v podstatě hotovou a dobře fungující hratelností.

Cenu zatím tvůrci nastavili na 20 eur, ale sami upozorňují, že po přidání nějakého většího množství obsahu může jít nahoru.

Beat Saber se po svém vydání na Stemu vyškrábal poměrně rychle mezi celkově nejprodávanější tituly, kdy chvíli byl dokonce na druhém místě. V době psaní textu je na čtvrtém místě a stovky uživatelských reakcí jsou až na výjimky kladné. Beat Saber si můžete pořídit jak na Steamu, tak na Oculus Store.

zdroj: Archiv

Nejnovější články