Cestou za Uncharted: Drake Fortune
zdroj: tisková zpráva

Cestou za Uncharted: Drake Fortune

17. 10. 2007 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nové video naznačuje, nakolik zajímavá bude konfrontační fáze, a nové info se zase zaměřuje na jízdu v džípu a skútru.

Akční adventura Uncharted: Drake’s Fortune od Naughty Dog, cílená na listopad-prosinec se nám stále zdokonaluje. Poslední build dle serveru 1UP mimo jiné nabídl už výrazně lépe zpracované přestřelky a souboje tváří v tvář. Na 1UP si mohli dále vyzkoušet podle jejich názoru vizuálně nejhezčí herní pasáž, jaká je v současnosti na PS3 k vidění, ve které jste ovšem v džípu. Proč je tomu tak, tedy proč může herní svět v tento moment vyhlížet tak jakostně naznačuje skutečnost, že jedete po předdefinované trase, přičemž vaším úkolem je ze stacionárního kulometu likvidovat všechny potíže v tvůrci daném výseku obrazu. Některé stromy na cestě přitom lze porazit, k čemuž tu efektně vyhrávají sluneční paprsky mezi jejich korunami.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nutno dodat, že vás v celé hře čeká pouze jedna jediná úroveň v tomhle vozítku. Ovšem připravte se ještě na jízdu na vodním skútru, kde si tentokráte vyzkoušíte jak roli střelce, tak i řidiče (tedy dva "různé" levely:). Má jít o dílčí oživení hlavní herní náplně, kde se budete pohybovat pěkně po vlastních. Dojem ze hry by měly umocnit realisticky pojaté nehratelné sekvence - jakkoliv pochybuji, že by se dokázaly přiblížit těm v Heavenly Swordu, a trochu jinačí koncept, než jsme u děl výše anoncovaného studia byli dosud uvyklí. Nyní je řeč o prvku, že na začátku hry dostanete výběr obtížnosti - jenom doufám, že se uvedené nepromítne jenom do tradičně větší výdrže nepřátel. Na 1UP ve finále mluví v tom duchu, že jde o mimořádně slibně se tvářící third-person akci, pročež doufejme, že jejich odhad se opravdu vyplní.



Výše přihozené video na jednu stranu naznačuje sympatickou, jakkoliv předdefinovanou interakci herního prostředí, v němž lze také efektivně využít různých objektů v obraze pro krytí. A nebo takového stacionárního kulometu pro úplné vyčištění. Na tu druhou z toho mám ve víru jinak filmové akce, podtržené výborným rozpohybováním hlavního hrdiny, trochu zmatečný pocit umocněný samotnou kamerou, kterou si budete neustále manuálně rovnat a korigovat. Na co narážím? Nevšiml jsem si dle mého klíčové možnosti jejího vycentrování. O postavení nepřátel by mohla více prozradit červená šmouha v rozích HDTV naznačující, odkud je veden atak, a trajektorie střel. Asi jste se dovtípili, že video prezentuje především konfrontační část Uncharted, jež bude v tomhle směru asi bohatší, než X360 klenot jménem Gears of War, ovšem těžko soudit, jestli lepší. Co myslíte?
zdroj: 1UP

mart

Nejnovější články