Chybí vám velitel Shepard? Vyhlížejte sci-fi RPG Everreach: Project Eden
zdroj: tisková zpráva

Chybí vám velitel Shepard? Vyhlížejte sci-fi RPG Everreach: Project Eden

16. 7. 2019 13:05 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Touhu po dalším Mass Effectu asi neukojí, přesto by Everreach: Project Eden mohl potěšit podobnou cílovou skupinu – tedy fanoušky sci-fi, co se rádi toulají podivuhodnými světy, užívají si propracovaného RPG systému a střílejí u toho hromady nepřátel. Jen místo velitele Sheparda (velitelky Shepardové) se tu prohání blonďatá elitní vojanda Nora Harwood.

Nora se vydává chránit kolonii na planetě Eden, což by měl teoreticky být ráj pro všechny, kdo už nechtějí žít na zbídačené Zemi, jenže vesmír je plný nebezpečí a klid není zkrátka nikde. Aby ostatní mohli v klidu žít a pěstovat avokádo či jinou superpotravinu budoucnosti, Nora dá svůj život všanc.

Naštěstí jí v tom pomůže spousta pokročilých schopností – to se pak snadno přežívá, když umíte rychlým pohybem vyvolat neprostupný energetický štít. On strom schopností ve videu vůbec vypadá dost rozrostlý, však se podívejte sami.

zdroj: Archiv

Uznávám, že v pohybu je znát nižší rozpočet – na hře přece jen dělá malý tým pěti lidí a tuctu externistů. Ale ti externisté mnohdy stojí za to. Například za příběhem, který prý bude trvat přibližně 8 hodin, stojí Michelle Clough, která se mimo jiné podílela na, hádejte čem, sérii Mass Effect. A jednoho z dabérů, D. C. Douglase, znáte jako getha Legiona ze stejného světa.

Bitva o Eden vypukne už překvapivě brzo, někdy v průběhu září – aspoň tedy na Xboxu One a počítačích. Verze pro PlayStation 4 se z nějakého důvodu lehce zdrží, ale pořád ještě by měla stihnout letošní rok.

Nejnovější články