Chystá se temná westernovka Ritual od tvůrců Serial Cleaner
zdroj: tisková zpráva

Chystá se temná westernovka Ritual od tvůrců Serial Cleaner

23. 4. 2018 15:43 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Po jakém úkolu touží každý lovec odměn? Vsadil bych se, že po co nejsnazším, který se dá zmáknout během chvilky a z nějž padne ten nejnaditější měšec zlata. Asi víte, kam tím mířím. Úkol, který je zadán mladému bezejmennému hrdinovi v hororové westernovce Ritual, je pravým opakem výše zmíněného.

Náš chrabrý princ v kožených botách a proděravělém klobouku se vydává na zdánlivě nekonečnou cestu, během níž má opravdu nezáviděníhodnou povinnost – opatrovat excentrickou slečnu vracející se domů k rodině. Chudák. Trápí ho totiž otázka, zda je tato slečna klíčem k ukončení hrůz, které v noci vystupují ze stínů, nebo zda je jejich příčinou.

Kovboj ale nehodlá utrpět na své cti, takže se jen tak nevzdá a splní svůj úkol do posledního puntíku. Vy na tu temně stylizovanou parádu nahlížíte shora. K podpoře svého úspěchu používáte rozsáhlý arzenál zbraní a pastí, nakopávajcí lektvary, a dokonce si vypomáháte vlastnoručně vyrobenými náboji a barikádami.

zdroj: Vlastní

Ritual totiž není jen akce. Střílení samotné vás moc daleko nedostane. Musíte prohledávat okolí, sbírat užitečné surovin a vyrábět z nich cokoliv je potřeba. Stále však máte na paměti, že přírodní zdroje nejsou nevyčerpatelné.

Akční základ je tak usměrňován strategickým spravováním těžko dostupných materiálů. Poslední věta tiskové zprávy se chlubí něčím, co nám zatím moc neřekne: „Hra využívá takzvanou Real-World Data technologii (RWD), která hru ovlivní neobvyklým způsobem.“

Real-World Data se dají využít k různým účelům, o nichž v případě Ritual můžeme pouze spekulovat. Půjde o umělou inteligenci? Procedurální generování? Kdo ví. Ale jednou se to určitě dozvíme, stejně jako alespoň přibližné datum vydání.

Nejnovější články