Chystá se vizuální novela ze světa Vampire: The Masquerade
zdroj: tisková zpráva

Chystá se vizuální novela ze světa Vampire: The Masquerade

5. 6. 2019 12:51 | Preview | autor: Šárka Tmějová |

White Wolf Publishing, nyní spadající pod Paradox Interactive, poslední dobou poskytuje licence na svět World of Darkness jako na běžícím páse. Po dvojici oznámených RPG tu tedy máme vizuální novelu s interaktivním příběhem, nízkými hardwarovými nároky a od polského nezávislého studia. Dámy a pánové, Vampire: The Masquerade – Coteries of New York.

Sami tvůrci z Draw Distance (dříve iFun4all) o hře na produktové stránce na Steamu říkají, že jde o singleplayerový příběhový zážitek: dvě upírské frakce, konzervativní Camarilla a liberální Anarchs, se přetahují o moc v New Yorku v oficiálně licencovaném světě 5. edice Vampire: The Masquerade.

Svou postavu si budete moct vybrat napříč třemi různými klany. Jednotliví hrdinové mají různé schopnosti, názory a s tím i unikátní dialogové volby. Hra slibuje různé konce a vysokou míru znovuhratelnosti díky kombinaci interaktivního příběhu a voleb, na nichž záleží. Prý si máte představit adventury od Telltale s temnější atmosférou.

zdroj: Archiv

Stanete se jedním z čerstvých proměněnců v New Yorku a vyzkoušíte si, co to obnáší, být upírem v pulzující metropoli. Setkáte se s ostatními upíry, včetně těch naředěných, ghúly i lidmi. Camarilla a Anarchs vás mezi sebou uvězní jako dva mlýnské kameny, takže se s nimi budete muset vypořádat – ne nutně se k nim přidat. Vytvoříte si svou vlastní kotérii, uzavřenou upírskou skupinku, a odhalíte niterná tajemství svých přátel. Nebo taky ne a budete svědky jejich zrady.

Hned úvodním výběrem svého vyvoleného upíra určíte, jak se k vám ostatní budou chovat i jaké úkoly se vám postupně nabídnou. Hrou tedy budete muset projít víckrát, abyste viděli všechno, co pro vás autoři připravili. Zatím můžete vidět pět výtvarných konceptů newyorského prostředí.

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York vyjde na PC a na Switchi na konci roku.

Nejnovější články