Chytlavá hudební puzzle klasika Lumines se vrací na PC i konzole
zdroj: tisková zpráva

Chytlavá hudební puzzle klasika Lumines se vrací na PC i konzole

28. 6. 2018 9:54 | Preview | autor: Adam Homola |

Stará známá, roky prověřená hratelnost Lumines se vrací. Hektická, minimalistická a částečně hudební puzzle hra Lumines Remastered vychází na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch a oživuje koncept fungující od roku 2004, kdy se objevil první díl Lumines, tehdy ještě na PSP s podtitulem Puzzle Fusion.

V následujících letech se dostavilo několik pokračování, odboček a různých variací na Lumines, až letos vychází Remastered, který se zase vrací k osvědčeným základům. Lumines Remastered obsahuje přes čtyři desítky úrovní, nový Shuffle mód, a nechybí ani lokální multiplayer či online žebříčky.

Především ale nechybí ona chytlavá hratelnost, kdy se necháte unášet hudbou, zatímco se snažíte hekticky naskládat bloky kostiček na sebe tak, aby postupně mizely. Hratelnost v sobě kombinuje prvky Columns a Tetrisu, jen to celé okoření o stylovou audiovizuální prezentaci.

Za celým nápadem a zpracováním ostatně stojí Tecuja Micuguči, známý vedle Lumines také díky Child of Eden a samozřejmě hlavně Rez. Lumines Remastered pořídíte v přepočtu za zhruba čtyři stovky, a pokud jste nikdy neměli to štěstí, určitě byste měli dát hře šanci.

zdroj: Archiv

Nejnovější články