Cities: Skylines přidává podporu modů i pro Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Cities: Skylines přidává podporu modů i pro Xbox One

21. 2. 2018 11:26 | Preview | autor: Adam Homola |

Budovatelská strategie Cities: Skylines přebrala po SimCity žezlo pro krále žánru bez větších problémů, vyšla i na konzole a teď se na nich pokusí dorovnat PC verzi. Vývojáři do Xbox One verze hry totiž přidávají podporu modů. Těch bude zatím málo, ale pro hráče na Xboxu jde alespoň o první pozitivní krůček směrem k robustnější hře.

Podpora modifikací a mody samotné jsou už nyní dostupné jako bezplatný update. V první várce najdete několik modů původně vytvořených hráči pro PC verzi. Konečný výběr pak měli na starosti kurátoři z Paradox Interactive a Tantalus Media, kteří je na Xbox One rozchodili.

Od prvních modifikací ale nečekejte nic divokého, převážně jde o modely budov, různé stavby, unikátní předměty a další drobnosti. Z podstaty věci tak není a zřejmě v dohledné době ani nebude výběr modů pro Xbox One verzi Cities: Skylines tak bohatý a divoký, jaký je na Steamu.

Ve hře se k modům dostanete po aktualizaci přímo z hlavního menu a za žádný mod nemusíte platit ani Paradoxu, ani jeho tvůrcům. Ale radši si na dárečky nezvykejte, protože 6. března vyjde placené DLC Content Creator Pack, které vás buď bude stát peníze, nebo ho už máte předem zakoupené v rámci season passu či prémiové edice hry.

Vydání Content Creator Packu se mimochodem týká i PlayStationu 4, i když tam o další, či vlastně jakékoliv, podpoře modů vydavatel zatím nemluví. V DLC najdete řadu unikátních staveb, nových budov, dalších stylů pro obchodní a obytné čtvrti a několik menších prvků.

Nejnovější články