Clustertruck se snaží dokázat, že parkour po korbách kamionů může být zábava
zdroj: tisková zpráva

Clustertruck se snaží dokázat, že parkour po korbách kamionů může být zábava

14. 9. 2016 16:23 | Preview | autor: Adam Homola |

Clustertruck sice může z obrázků až nápadně připomínat stylizaci jedné úrovně Gang Beasts, ale ve skutečnosti jsou obě hry od sebe hodně daleko. Novinka studia Landfall Games se snaží o nový a svěží přístup k plošinovce, pokud tak můžeme tuhle zběsilou jízdu nazvat. Ve hře totiž z pohledu vlastních očí skáčete z jednoho kamionu na druhý a snažíte se divokým „parkourem“ dostat do cíle.

Problém je, že vám to znemožňují jak sami řidiči kamionů, tak i prostředí. Kamiony totiž jedou velmi rychle, se zatáčkami či nerovnostmi terénu se moc nepářou a vy se nepohybujete zrovna pomalu. Rychlé skoky po jejich střechách musíte správně načasovat, udržovat setrvačnost a vytěžit z pohybu co nejvíc ve váš prospěch.

Jak si můžete všimnout na videích, občas lze využít i nějakou zkratku, či trik a dostat se tak do cíle. Hra vám ale nic nedaruje a tak v pozdějších úrovních narazíte na lasery, obří kladiva, nebo třeba plamenomety, což vám váš hopsací život rozhodně nezjednoduší.

zdroj: Archiv

V průběhu kampaně si ale budete moct odemknout různá vylepšení, jako třeba přitahovací hák, ovládání času a také všeříkající Truck Cannon. Chybět nemá ani editor úrovní, systém replayů a podpora pro Steam Workshop. Clustertruck jednoduše vypadá jako ta správně potrhlá a šílená hra, která by mohla dokázat alespoň na pár desítek minut zabavit.

Jestli se z toho vyklube i něco s delší výdrží a znovuhratelností, uvidíme již brzy. Clustertruck vyjde 27. září na Windows, Mac a Linux a na Steamu hru najdete pod tímto odkazem.

Nejnovější články