Concrete Jungle kombinuje budovatelskou strategii s karetní hrou
zdroj: tisková zpráva

Concrete Jungle kombinuje budovatelskou strategii s karetní hrou

31. 10. 2014 13:55 | Preview | autor: Adam Homola |

Reputace žánru městských budovatelských strategií dostala "díky" SimCity (v mezičase částečně odčiněnou) ránu pod pás a situaci se příští rok pokusí vylepšit třeba Cities: Skyline. Z opačného konce spektra však vystrkuje růžky další budovatelská hra, která jde na věc úplně jiným způsobem. Concrete Jungle mixuje budovatelskou strategii s karetní hrou!

Concrete Jungle není nezávislá kopírka SimCity. Na městskou budovatelskou strategii jde oklikou a půjčuje si několik prvků z karetních her. Jednotlivé budovy reprezentují kartičky ve vašem decku a každá budovy/karta ovlivňuje políčka okolo. Například továrna je může ovlivňovat negativně a body ubírat, zatímco knihovna body přidává.

Vtip je v tom, že každá řada na herním poli má určitou hodnotu a dosažením požadovaných číslem celou herní desku postupně rozšiřujete a město rozpínáte. Jako v každé jiné karetní hře sbíráte i v Concrete Jungle  lepší karty a svůj deck průběžně ladíte. Spousta kartiček je tedy na začátku pod zámkem a dostanete se k nim pouze poctivým hraním. Conrete Jungle není free to play a nebude obsahovat ani mikrotransakce.

Ve hře ale nejde jen o umisťování budov na herní plochu a zvyšování čísel. V budovách a jejich okolí žijí občané, jejichž nároky se pomalu zvyšují a vy je musíte uspokojit. Náročnější občané jsou zárukou vyšší obtížnosti, stejně jako kompetitivní mód, kde si to můžete rozdat s lidským soupeřem. V té chvíli se stávají z Concrete Jungle vlastně "šachy" - přemýšlíte o tazích a o tom, jakou kartičku kam umístit tak, abyste z toho nejen těžili, ale zároveň tím podrazili nohy protivníkovi.

Concrete Jungle je titul jednoho jediného vývojáře, který hledá a už našel podporu na Kickstarteru. Na svoji strategii chce Cole Jefferies pouhé tři tisíce liber, které už má v kapse. Do konce Kickstarteru přitom zbývá ještě 26 dnů, takže je spousta času na případné stretch goaly.

Vývojář Cole Jefferies má už funkční preview verzi hry, kterou chce rozdat po skončení Kickstarteru všem backerům. V ní je v současné chvíli nějakých 44 budov a základy hry jsou prý víceméně hotové. Teď už zbývá jen dodělat obsah a všechno vybalancovat - ve finální hře má být přes 150 budov, singleplayerový mód se šesti postavami, online žebříčky, kompetitivní mód proti AI a lokální kooperativní mód až pro čtyři hráče.

zdroj: Vlastní

Vzhledem k tomu, že na hře dělá Jefferies sám, se nejde divit malé částce tří tisíc liber. Sám na Kickstarteru tvrdí, že většina peněz půjde na licenci soundtracku (v něm budou DP Kaufman, Mokhov & Xerxes) a na jeho vlastní "provozní" náklady. Pokud všechno půjde hladce, měla by plná verze Concrete Jungle vyjít v květnu 2015 pro PC a Mac. Do budoucna prý Jefferies uvažuje též o verzích pro Linux, Android a iOS, ale nic z toho momentálně není jisté,

S tak brzkým dosažením cílové částky je pravděpodobné, že přibudou nějaké stretch goaly, které další platformy, případně i rozšíření hry, zajistí. Jestli vás Concrete Jungle zaujala, můžete přispět na Kickstarteru, nebo dát vývojáři palec nahoru na Steam Greenlight.

Nejnovější články