Crackdown 3 žije, hraje v něm Terry Crews a vyjde v listopadu na Xbox One a PC
zdroj: tisková zpráva

Crackdown 3 žije, hraje v něm Terry Crews a vyjde v listopadu na Xbox One a PC

12. 6. 2017 14:55 | Preview | autor: Adam Homola |

Kooperativní městská akce v otevřeném světě je zpátky. Crackdown 3 si dala několikaletou pauzu, kdy byl její osud ve hvězdách, ale teď už nad hrou mnoho otazníků nevisí. Třetí Crackdown vyjde společně s vydáním Xbox One X 7. listopadu a půjde o titul podporující program Xbox Play Anywhere. Zahrajete si ji tedy jak na Xbox One, tak na PC s Windows 10.

Otazníky o stavu hry sice zmizely, ale kromě traileru a obrázků toho Microsoft o hře mnoho neřekl. Spekulovat o tom, co se dělo nebo nedělo za oponou nemá smysl, každopádně novinkou je třeba změna vývojáře.

Původní verzi hry od Reagent Games dotáhnou na pulty obchodů tvůrci ze studia Sumo Digital, kteří jsou známí spíše jako nájemní dělníci, samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. V menší či větší míře se podíleli například na Forza Horizon 3, LittleBigPlanet 3, F1 2011, Split/Second: Velocity nebo třeba Virtua Tennis.

Sumo Digital by měli mít na starosti i Dead Island 2, který podobně jako Crackdown 3 převzali po původních tvůrcích hry. Těmi byli v případě zombie akce Yager Development.

zdroj: Archiv

Crackdown 3 se podle nového videa od své původní vize příliš neliší. Jedním z hlavních prvků má být zničitelnost prostředí, jak na Twitteru potvrdila šéfka Microsoft Studios Publishing Shannon Loftis. Dodala také, že zničitelnost je stále poháněna cloudem. Microsoft totiž oznámil Crackdown 3 už v roce 2014 společně s představením Xbox One. Tehdy mělo jít o exkluzivitu postavenou z jedné strany na nostalgii a z druhé strany na cloudové destrukci. A zdá se, že se na tom nic nemění.

Pro opětovné představení hry si letos Microsoft vybral i jednu menší celebritu. S Doomfistem do Overwatche mu to (zatím) nevyšlo, a tak vzal Terry Crews zavděk jiným herním drsňákem. Letos v listopadu si v Crackdown 3 zahraje velitele Jaxona. Ptáte se koho? To my taky. Upřímně bych se ani moc nedivil otázce „V čem?“ Oba díly sice dohromady prodaly nižší miliony kusů, ovšem v našich končinách byste pravděpodobně narazili na hráče, který zná spíše Crewse než Crackdown.

Crews při tom není žádná velká celebrita. Většinou jen přicmrndává v komediích a béčkových filmech, ale pamatovat si ho můžete třeba jako jednoho ze Slyových chlapců z Expendables. Crews se navíc dlouhodobě ke hrám hlásí, a dokonce si i staví vlastní herní počítače. Jak velkou roli bude ve hře mít, zatím nevíme, jestli tedy vůbec bude mít Crackdown 3 nějaký smysluplný příběh. Ten nový trailer prakticky neukazuje, na rozdíl od toho z roku 2014.

Tři roky starý trailer sice nenabídl záběry přímo ze hry, ale minimálně za mě dokázal prezentovat styl, tón a motivy hry lépe než trailer aktuální, který působí jen jako slepenec náhodných scén sice ze hry, ale jinak jde o ukázkového adepta na pokrčení ramen. Při tom by mělo jít čistě teoreticky o jednu z velkých exkluzivit, perfektního kandidáta na nakopnutí staré série novým směrem a jeden z hlavních důvodů, proč si koupit Xbox One X.

Nejnovější články