Crying Suns je příběhovější FTL, kde ovládáte obří loď se stovkami lidí na palubě
zdroj: tisková zpráva

Crying Suns je příběhovější FTL, kde ovládáte obří loď se stovkami lidí na palubě

23. 7. 2018 17:35 | Preview | autor: Václav Pecháček |

FTL – Faster Than Light, akorát s velikánskou mateřskou lodí obsluhovanou posádkou čítající stovky členů a s výrazně silnější příběhovou složkou? Dovolte, abych si zamnul ruce a přepočítal virtuální dolary, které hodlám věnovat kickstarterové kampani Crying Suns. Stačí jich 15, a můžu se těšit na pozoruhodně vypadající vesmírnou strategii s bojem v reálném čase. A kdyby se mi nechtělo utrácet, vždycky je tu demo.

Demoverzi najdete na téhle adrese a můžete si díky ní vyzkoušet první sektor první kapitoly hry (hotové dílo bude obsahovat 6 kapitol. Jak už vám asi naznačilo přirovnání k FTL, funguje tu permadeath, takže až vaše kocábka nesoucí vesmírem zbytek lidské rasy nevyhnutelně exploduje, budete příště muset začít úplně od začátku, byť nějaké výhody z předchozího pokusu vám zůstanou.

I příběh zní velmi zajímavě. Lidé kdysi ovládali celé mocné impérium, ale z toho teď zbyly jen ruiny. V celém vesmíru zbývá poslední útočiště homo sapiens strašidelně pojmenované Gehenna, tedy v podstatě Peklo. Hlavně mi neříkejte, že až se konečně prostřílím ke konci své cesty, bude to jenom další past.

Ale než se tam dostanu, budu muset překonat spoustu překážek, například nepřátele na hexové mapě, kteří jsou odhodlaní mě v realtimovém souboji zahubit. Naštěstí si můžu na pomoc přivolat pauzu, a v mém arzenálu navíc nejsou pouze obří kanóny mateřské lodi, ale i eskadry menších lodiček, které budou sloužit jako potrava pro cizácké kanóny.

Potravou pro kanóny nebo horší věci se dost možná stanou i vaše expediční týmy, které na cizí planety vždy povede jeden z vašich hrdinů. Ani tyhle výlety do exotických krajin samozřejmě nemusí dopadnout dobře, takže je třeba se důkladně zamyslet nad poměrem risk/výdělek.

Crying Suns zdroj: tisková zpráva

Vesmírná chamraď si přišla pro výprask

Cestu vám z(ne)příjemní i stovky náhodných narativních událostí, které si pro vás autoři ručně připravili. Při vytváření událostí i zbytku příběhu se prý inspirovali ve svých oblíbených sci-fi univerzech, z nichž jmenují Foundation, Dunu a Battlestar Galactica.

To všechno navíc dorazí už celkem brzy. Autoři pohodlně překonali svůj cíl 30 tisíc dolarů, už mají založenou stránku na Steamu a koncem letošního roku, případně začátkem toho příštího, se chystají jít s kůží na trh. Vzhledem k tomu, že tvůrci FTL, Subset Games, se mezitím přeorientovali na tahové Into the Breach, na trhu rozhodně existuje prostor pro další náhodně generovanou vesmírnou výpravu do záhuby.

Crying Suns zdroj: tisková zpráva

Rozhodnutí

Nejnovější články