Crysis Warhead samostatnou hrou a dříve
zdroj: tisková zpráva

Crysis Warhead samostatnou hrou a dříve

13. 8. 2008 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Navzdory zjevně datadiskové povaze nevyžaduje původní hru. + HW NÁROKY & CO JE CRYSIS WARS?

Electronic Arts dnes oficiálně oznámili termín Crysis Warhead, které dorazí na trh o týden dříve, než se dosud počítalo: v Evropě již 12. září a v USA 16. září. Další novinkou je, že Warhead bude - navzdory své zjevné datadiskové povaze - samostatně fungujícím titulem, tzn. nebude vyžadovat předchozí instalaci původního Crysis. To se odráží i na o něco vyšší než standardní datadiskové ceně: 30 dolarů v Americe a u nás 799 Kč, což je však stále znatelně méně než hladina jiných nových titulů EA. Ti při pořízení přímo od nich z EA Store dávají slevu pět dolarů a při zakoupení kompilace Crysis + Warhead ušetříte dvakrát tolik oproti jejich nákupu separátně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Crysis Warhead nedávno získal ocenění IGN PC za nejlepší FPS střílečku a pyšní se cenou Nejlepší grafická technologie veletrhu E3 2008. „Fanoušci Crysis mohou zjistit, jak Psycho na druhé straně ostrova rozséval děs a hrůzu. Současně s tím jsme designovali Warhead tak, aby byl lépe přístupný nováčkům série Crysis. Jde o hru, jejíž příběh se může odehrávat nezávisle na předchozím ději, a která byla optimalizována pro více druhů konfigurací PC,“ říká Cevat Yerli, výkonný ředitel a prezident studia Crytek. Věřme, že tím snad nemyslí pouze pozměněné nazývání úrovní grafických detailů? Zatím lze odkázat pouze na oficiální systémové nároky Warhead, které se, pokud si dobře pamatuji, neliší od těch u základní hry (a bylo by asi divné, když by se nějak hodně změnily při absenci nových DX10 efektů):

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jenže oproti situaci před rokem šly ceny HW radidně dolu a výkon naopak nahoru. Takže v současné době, kdy například taková GeForce 9600 GT stojí jen 2600 Kč (s DPH), už doufejme nebude nikdo spamovat diskuse stížnostmi na přemrštěnou hardwarovou náročnost, jako tomu - oprávněně - bylo u původního Crysis. Bude nepochybně zajímavé sledovat, jestli se tento faktor nějak projeví na zvýšených prodejních číslech Warheadu. Kladná odpověď, o níž samozřejmě EA a všichni okolo usilují, by odpálkovala onen často používaný "argument" Cryteku (a nejen jeho) se svalováním všeho zlého na pirátství, čemuž naši východní přátelé říkají výhovorka.

Součástí Warhead se vedle nového singleplayerového zážitku stane Crysis Wars - dle tiskovky speciální multiplayerový mód:
    Crysis Wars budou obsahovat tři multiplayerové varianty – TeamInstantAction, nový typ zápasu, kombinujícího v sobě svižnou akci a prvky týmové spolupráce, a dále šílený herní styl InstantAction a hardcore týmový PowerStruggle, oba známé již z první Crysis. Na hráče čeká celkem 21 map, z toho šest nových pro TeamInstantAction a InstantAction a jedna pro PowerStruggle. Crytek rovněž vyčlenil speciální tým pro podporu potřeb komunity Crysis Wars.
Nový trailer z Warhead má mít premiéru v sobotu ráno - více v našem preview a předešlém zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Srovnání grafických detailů Crysis Warhead  [4.8.2008 22:22 - levis]
15 minut hraní Crysis Warhead  [31.7.2008 17:17 - levis]
Crysis Warhead E3 média  [15.7.2008 19:19 - levis]
Záchrana sestřeleného pilota v Crysis Warhead  [9.7.2008 09:09 - levis]
Střílení motýlů v Crysis Warhead  [2.7.2008 20:20 - levis]
Crysis Warhead teaser trailer  [26.6.2008 23:23 - levis]
Crysis Warhead objasněn  [5.6.2008 15:15 - levis]
zdroj: PR, EA Store, PCGames

jd

Nejnovější články