Další velký update rozšiřuje Wildlands o realistický mód a přifukuje PvP
zdroj: tisková zpráva

Další velký update rozšiřuje Wildlands o realistický mód a přifukuje PvP

20. 7. 2018 12:50 | Preview | autor: Adam Homola |

Special Operation 1 přinesla mimo jiné Sama Fishera, jenže to bylo před pár měsíci. Teď je červenec a Special Operation 2 už klepe na dveře. Taktická stealth akce Ghost Recon Wildlands dostane nový velký update za pár dnů, zahrají si ho zadarmo všichni majitelé původní hry a radost budou mít hlavně ti, co volají po větší realističnosti a hardcore hratelnosti.

Hlavním tahákem Special Operation 2, což je mimochodem druhý velký update v rámci druhého roku aktivní podpory hry, je nový PvE mód Ghost Mode. Tedy nový způsob, jak si zahrát příběhovou kampaň, a to jak sólo, tak v kooperaci.

Ghost Mode vám ale nic nedaruje, protože jakmile zemřete, tak je po vás. Do hry přibude permadeath, a tak pokud vás parťáci nestihnou oživit, končíte. Vývojáři do Ghost Mode zapnuli také friendly fire, a aby toho nebylo málo, máte možnost si počítačem řízené kolegy úplně vypnout.

Tím přijdete jednak o možnost oživení, jednak hlavně o populární sync shot, s jehož pomocí se dala řešit řada prekérních situací. Nově si s sebou můžete vzít jen jednu velkou zbraň a jednu pistoli, takže už žádná sniperka na dálku, kulomet na střední vzdálenosti a pistole na blízko a do zálohy.

Zbraně si také nemůžete měnit, kdy se vám zachce – loadout lze měnit jen a pouze u krabic s náboji, nebo lze vzít zbraň padlému nepříteli, ale tím to hasne. Třešničkou na hardcore dortu je pak realistické nabíjení, kdy si budete muset dávat pozor na to, v jakém stavu máte zásobníky. Pokud totiž přebijete zbraň s poloprázdným zásobníkem, o všechny náboje v daném zásobníku přijdete.

zdroj: Archiv

Ghost Mode tak sice bude hodně hardcore, ale i přesto vám dají tvůrci možnost vyzkoušet si ho ve všech dostupných obtížnostech, jak oznámili na webu. Tedy od jednoduché Arcade až po nekompromisní systém Tierů.

Když už se ale pouštět do Ghost Mode, doporučil bych osobně minimálně obtížnost Extreme. Když už, tak už... Hra totiž není ani na Extreme nijak zásadně obtížná, obzvláště v případě, kdy se nebojíte používat sync shot.

Ta správně intenzivní hratelnost přichází až na vyšších (respektive nižších) úrovních Tierů, což bude v kombinaci s Ghost Mode a jeho permanentní smrtí konečně správně drsné, na rozdíl od původní hry, která mně osobně přišla příliš jednoduchá. Ale vývojáři obtížnost po vydání naštěstí (volitelně) zvyšují.

Ghost War

Special Operation 2 se ale netočí jen kolem Ghost Mode. Tvůrci nezapomínají ani na povedený PvP režim Ghost War, do kterého přibudou dvě nové třídy, dvě nové mapy (jedna sněžná), nová funkce Observer Mode a taky řada drobností v čele s novými postoji, hláškami atd.

Ghost War se rozšíří také o kompetitivní sezóny, které budou Ranked, takže hráči, co to s PvP módem myslí vážně, mají další motivaci.

Zbytek

Ubisoft upravil také systém ekonomiky u Prestige, kdy budete moct Prestige Credits dostávat nejen v Ghost War, ale také v PvE kampani, a to včetně nového Ghost Mode. Prestige Credits pak lze utratit nejen za třídy do Ghost War, ale i za Prestige Packs a Armory Packs.

Special Operation 2 bude zadarmo dostupná všem majitelům původní hry, ale pokud máte Year 2 Pass, dostanete přístup do Ghost Mode a nové třídy do Ghost War s týdenním přednostním přístupem, který začíná už příští týden, 24. července.

Vývojáři přitom nevyložili všechny karty na stůl. Součástí nového updatu budou také nové PvE mise a několik dalších drobností. O zbytek novinek se Ubisoft podělí za pár dnů.

Nejnovější články