Dark Devotion míchá Castlevanii s Dark Souls a láká na pixelartovou brutalitu
zdroj: tisková zpráva

Dark Devotion míchá Castlevanii s Dark Souls a láká na pixelartovou brutalitu

4. 4. 2018 11:24 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Na úspěch pekelně náročných Dark Souls by chtěl navázat kdekdo, ale malé indie týmy většinou nemají kapacity na tříáčkovou produkci. Možná právě proto se uchylují k 2D variantám, které dokáží být neméně náročné a zábavné. Taková by mohla být i připravovaná Dark Devotion.

Když se řekne 2D Dark Souls, tak se mi jako první vybaví krásně vypadající Dead Cells. Ty svou inspiraci nezapřou, alespoň co se herních mechanismů týče. Ale na pohled jsou přeci jen moc barevné. V tomto směru ctí Dark Devotion svůj název.

Je temná, hodně temná. Světlo sem tam prosvítí mléčnými skly, případně vrhá stíny z několika málo plápolajících pochodní a letících fireballů. Ale jinak mžouráte do černé prázdnoty, ze které se na vás valí jedno odporné monstrum za druhým.

zdroj: Cinemart

Jakožto templář postupujete hlouběji a hlouběji do útrob záhadného chrámu, kde doufáte v nalezení vlastní spásy. Ta se ale neobjeví jen tak. Musíte trpět, abyste se dočkali vykoupení. Povede-li se vám ve zdraví projít jedním ze čtyř světů, dostanete možnost vylepšit si svou postavu pomocí v bojích nabyté víry.

Každý svět přitom nabízí spoustu cest, kterými se můžete vydat. Ale volte moudře. Jakmile jednou projdete dveřmi, už není cesty zpět, a ať už si pro vás chrám připravil cokoliv, musíte se tomu postavit čelem. Ještě štěstí, že si jako templář rozumíte s každou zbraní – od klasických mečů přes obří sekery a zapálené řemdihy až po kosy.

Dark Devotion byla loni na podzim úspěšně zafinancována na Kickstarteru, kde se jí podařilo vybrat 31 tisíc dolarů z požadovaných dvaceti. Tím byl odemčen jeden stretch goal slibující rozšíření dostupného arzenálu. Hru si můžete dát do wishlistu na Steamu, aby vám neuniklo její vydání. K tomu by mělo dojít později v letošním roce na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články