Dark Sector jako Resident Evil 4?
zdroj: tisková zpráva

Dark Sector jako Resident Evil 4?

19. 3. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Když je tak řeč o Resident Evil 4, rozhodně nemyslím nedávno vydanou a nepříliš dobře optimalizovanou PC verzi, ale původní GameCube inkarnaci.

A když je tak řeč o Dark Sector, zde mluvím o atmosférické third-person akci, která bude mít právě s Resident Evil 4 společný nejenom pohled na věc. Tvůrci mimo jiné mluví také o podobných principech v ovládání hlavního hrdiny, jímž je agent CIA jménem Hayden, který se v armádou obklíčeném ruském městě musí poprat se zmutovanými lidmi, přičemž podivná virová nákaza postihla i jej samotného, aby mu naopak propůjčila zvláštní schopnosti (to víte, Američané musí mít pořád něco extra). Zásadním vylepšením jeho dispozic je speciální zbraň se třemi čepelemi, kterou se může ohánět jak na blízko, tak ji použít jako bumerang pro atak na dálku! Což se bude hodit i z důvodu, že tu bude muset ustát ještě pozornost samotných vojáků. Jinak se nemusíte příliš bát eventuálního konfrontačního stereotypu, protože vyjma výše avizovaného nástroje budete moci sbírat po padlých i klasické střelné zbraně a munici.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tým z britského Eurogameru, který si hru, co se jen tak mimochodem chystá tento rok na konzole PS3 a X360 s tím, že PC verze byla nakonec zrušena, mohl vyzkoušet, pěje chválu na naprosto úchvatné grafické zpracování, ke kterémuž tvůrci z Digital Extremes došli za použití vlastního enginu. Enginu, v němž se ústřední protagonista prezentuje jako elegantně rozpohybovaný chasník, který má v šatníku schovaných pár povedených triků. Ano, řeč je o oblíbeném zlepšování dovedností, které poslouží také pro občasné řešení zdejších puzzlů. S čímž souvisí povědomí, že ona speciální Haydenova zbraň při svém bumerangovém využití dokáže přebírat určité parametry objektů a věcí, s nimiž se při letu střetne. Např. zacílíte-li průlet ohněm, dokážete s tímhle nástrojem posléze něco zapálit. Pakliže se s ním trefíte do rozvodné skříně, dostanete se k elektrizujícímu statusu, takže hozením do temnoty si můžete osvítit cestu jako loučí. Ve hře nechybí ani přesouvání a rozličná manipulace s objekty, kde se hovoří o realistické fyzice, a dojde i na interakci s NPC.

V tomto bodě se myslí lidé, kteří nepodlehli nákaze a podzemním vlakem se postupně odvážejí ven z města. S čímž souvisí řada vedlejších questů při setkání s těmito obyvateli, co se na vás mohou obrátit s prosbou o pomoc. Tohle humánní gesto se vám navíc vyplatí, protože díky němu získáte přístup k prosperujícímu černému trhu, kde se přímo nabízí, jaké že tu budou propriety k mání. A to tím spíše, že s postupujícími hodinami se virus stále vyvíjí, resp. vaši zmutovaní nepřátelé procházejí jakousi evolucí, na jejímž konci jsou skutečně monstrózní formy života. Lze pravděpodobně čekat i jejich pokročilejší dispozice, nemluvě o chutích. Takže asi takhle. Dark Sector vyhlíží na papíře vcelku prima, obrázky také nejsou k zahození, takže se nezbývá než těšit na to, jak se dílo podaří. A docela bych si dovedl představit multiplayer s režimem, kde monstra nahání o poznání silnějšího Haydena:)
zdroj: Eurogamer

mart

Nejnovější články