Datadisk Crimson Court pro Darkest Dungeon přinese novou kampaň, povolání a upíry
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Crimson Court pro Darkest Dungeon přinese novou kampaň, povolání a upíry

10. 4. 2017 10:47 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Red Hook Studios stále pracují na DLC Crimson Court pro Darkest Dungeon - simulátor masochistických syfilitiků, maskovaný za tahovou RPG strategii. Kromě upírů nabídne datadisk i jejich lovce, který ale půjde po krku zase vám (viz jeho představení). Nově také tvůrci nastínili koncept paralelní kampaně v Crimson Court, která poběží během vašich opakovaných snah o pokoření nepřítele v kampani hlavní.

Zatímco finální levely Darkest Dungeon budou čekat na masakr vašich hrdinů, souběžně s tím poběží příběh Crimson Court se zmíněnými upíry, a který osvětlí začátky hlavního „hrdiny“ - vypravěče a strůjce většiny průšvihů, na které narazíte. Příběh tvůrci odvypráví skrze místní verzi „filmových“ sekvencí, které hráče uprostřed grindu seznamují s klíčovými prvky zápletky.

Kromě lovce upírů, známého jako Fanatic, bude na vaše sužované reky čekat trojice bossů, k nimž se musíte probít přes hordy nových nepřátel. Při tom budete mít k ruce nové typy curií, výbavy a také prostředí, jemuž bude dominovat Courtyard – hádám, že půjde o lokaci umístěnou přímo ve vaší vesničce, jelikož Crimson Court zasáhne i do míst, která bývala bezpečná. Ostatně, upíří nákaza se bude šířit i mezi vašimi svěřenci… Samozřejmě přibude i věc, na níž se hráči vždy těší nejvíc - nové povolání.

zdroj: Archiv

Red Hook plánují, že Crimson Court vyjde koncem května nebo začátkem června. Původně chtěli DLC vydat dříve, ale nakonec se raději zaměřili na free update s Radiant módem (viz článek), a tak se upírů dočkáme až později. Na PSN Radiant mód ještě nevyšel, ale pokud se na něj těšíte, po několika nezdarech a problémech už by měl být brzy k dispozici.

Nový obsah do Darkest Dungeon nemusí přinášet jen oficiálně vydávané updaty, tedy alespoň na PC. Konečně byla spuštěna podpora modifikací přes Steam Workshop. Aktuálně dostupné mody přináší celou řadu změn od ryze kosmetických až po funkční úpravy jako je stackování všech předmětů v inventáři (což snižuje obtížnost). Tvůrci ovšem dodávají, že nenesou zodpovědnost za to, co mody udělají s hratelností a uloženými pozicemi - raději si je před instalací modifikací zálohujte. 

Nejnovější články