Datadisk Neverwinter Nights 2 Storm of Zehir
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Neverwinter Nights 2 Storm of Zehir

10. 6. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Koncepčně se vrací k Baldurs Gate a vaší partu provede dobou ekonomické krize.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Od vydání akčního RPG Neverwinter Nights 2 (75%, recenze) uplynuly bezmála dva roky, ale v Obsidian usoudili, že je to pořád dost silná značka na to, aby prodala další datadisk. Ten předčasně odhalilo již únorové účetnictví Atari, teprve teď jsou však známy první detaily.

Storm of Zehir se koncepčn vrátí k duchu Baldur's Gate a Icewind Dale, protože obsáhne plné přizpusobení vlastní party, procházení dungeonů i volné prozkoumávání herního světa skrz mapu Overlandu. Příběh bude samozřejmě zasazen do světa Forgotten Realms a předejde událostem z na červen plánované čtvrté edice D&D.

Po smrti Krále stínů se celý region Mečového pobřeží ocitne uprostřed těžké ekonomické situace, kterou se obchodní společnosti navíc budou snažit využít k vlastnímu prospěchu. O nic lehčí to nebude mít ani vaše skupinka, které nezbude než se buďto k společnostem přidat, nebo se toulat napříč kontinentem Faerűn, přepadat karavany a prodávat získané předměty na černém trhu. Postupem času se však ukáže, že z popela vstává nová, mocná síla zákeřné strany Yuan-Ti.

Vedle již zmiňovaného Mečového pobřeží se podíváte také na poloostrov Chultan, přičemž autoři neopomínají připomenout, že vůbec poprvé v sérii bude veškerý váš pohyb nelineární a v ničem si nezadá s volností, poskytovanou jinými RPG s otevřeným herním světem. Dle nalády tedy navštívíte (a nebo také ne) Neverwinter, pevnost Crossroad i třeba xenofobní domorodce Samarach, žijícící uprostřed džungle. Délka celé kampaně je odhadována na patnáct hodin.

Nebudou chybět noví hraničáři, monstra, přidané třídy, kouzla i hratelné rasy. Ze skillů se můžete těšit na Survival (pro přežití náhlých přepadení) nebo Spot, díky němuž si všimnete skrytých místností nebo ztracených pokladů. Zlepší se komunikace uvnitř party i jejich vzájemná prospěšnost v bojích. Změn má doznat také síťová hra a datadisk hodlá být vstřícnější vůči hráčské komunitě, která dostane možnost lepšího tvoření vlastního obsahu.

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir pro PC nemá stanovené datum vydání, ale pravděpodobně vyjde opět v říjnu (stejně jako vloni datadisk Mask of the Betrayer a rok před ním původní dvojka).

zdroj: PR

levis

Nejnovější články