Deliver Us The Moon na vás uvalí odpovědnost za budoucnost lidstva
zdroj: tisková zpráva

Deliver Us The Moon na vás uvalí odpovědnost za budoucnost lidstva

3. 2. 2016 16:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Deliver Us The Moon je příběhová explorativní survival adventura zasazená na Měsíc. Tam se vydáte coby poslední naděje lidstva, kterému na Zemi dochází všechny možné zdroje. Ještě před vámi se na Měsíc ale dostala Worldwide Space Agency (WSA), jejímž úkolem bylo provádět výzkum zaměřený na budoucnost lidstva. Národy zapojené do WSA se ale nepohodly, výzkum ztroskotal a břímě teď leží na vašich ramenou.

Vaším jediným společníkem je malý robot ASE, nebo-li All Seeing Eye. Společně s ním budete cestovat po Měsíci, prozkoumávat opuštěné budovy i pustý povrch kolem nich a třeba přijdete na nějaké ukryté tajemství a nakonec i na řešení pozemské krize.

Deliver Us The Moon je epizodocká příběhová hra a pokud půjde všechno podle plánu, měli bychom se první epizody dočkat už v srpnu tohoto roku na PC a Xbox One. Epizod bude celkem pět a vývojáři už mají rozpracováno víc, než by se mohlo zdát - sami na Kickstarteru tvrdí, že crowdfunding v jejich případě slouží k dokončení projektu, nikoliv k nakopnutí jeho vývoje.

zdroj: Archiv

Do prozkoumávání otevřeného světa Měsíce se můžete pustit v pohledu z vlastních očí, ale kdykoliv lze přepnout na kameru za zády a kochat se krajinou vymodelovanou v Unreal Engine 4. Budoucnost lidstva tady vybojujete vy a tím vlastně definujete i váš vlastní konec. Ten může nastat dřív, než se dostanete na konec páté epizody. Deliver Us The Moon je sice explorativní klidná adventura a nikdo na vás nebude (snad) střílet, ale zemřít můžete velmi jednoduše.

Na Měsíci totiž budou zóny s kyslíkem a přirozeně i zóny bez kyslíku. Na vás je tak hlídání si vašich zásob životadárného zdroje, jinak vás stihne rychlá a tichá smrt. K přesunům mezi zónami máte vedle vlastních nohou i jetpack a rovnou také lunární vozidla. Interakci s prostředím pak obstarává například i nástroj Power Tool, který lze modifikovat, přenášet a dále ho upravovat.

Deliver Us The Moon zdroj: tisková zpráva

Pouhým 15 dolarovým příspěvkem na Kickstarteru získáte všech pět epizod Deliver Us The Moon. Tvůrci potřebují na dokončení hry 100 000 eur a v době psaní tohoto textu mají zatím něco přes 18 000 eur. Do konce kampaně zbývá přitom ještě necelých 32 dnů, takže času mají vývojáři až až. Hru můžete podpořit i na Steam Greenlight.

Nejnovější články