Deskovka Mansions of Madness dostane v příštím roce videoherní adaptaci
zdroj: tisková zpráva

Deskovka Mansions of Madness dostane v příštím roce videoherní adaptaci

18. 4. 2018 10:52 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Stolní hry jsou poměrně zběhlé v adaptacích videoher. Doom, Civilization, XCOM, Fallout, Dark Souls, Bloodborne… Ty všechny a spousty dalších existují jak v digitální podobě, tak v té deskové. Co se však moc nestává, je opačný postup, tedy aby videohra adaptovala originální deskovku. Ale vydavatelský gigant Asmodee hodlá tuto „díru na trhu“ postupně vyplnit novými tituly. První z nich dorazí na jaře příštího roku a vezme vás do strašidelného domu v Mansions of Madness: Mother’s Embrace.

Tato velmi nečekaná zpráva přišla jako na zavolanou. O minulém víkendu jste si totiž mohli přečíst naši recenzi stolní hry Mansions of Madness, která u nás vychází pod názvem Panství hrůzy. Vydavatelství Fantasy Flight Games, respektive jeho majitel Asmodee, a ještě jednou respektive oddělení Asmodee Digital, už pár let šlape digitálními vodami, když neustále přenáší ryze stolní zážitky na obrazovky mobilů a počítačů.

Doteď šlo pouze o zdigitalizování deskovek. Mansions of Madness: Mother’s Embrace je ale vlastní videohra, konkrétněji hororová adventura, která čerpá z fyzické předlohy. Opět se vžijete do role odvážných vyšetřovatelů, kteří se ve 20. letech minulého století na vlastní nebezpečí uzavřou do tajemného domu a pokusí se vyřešit jeho záhady.

zdroj: Vlastní

Ocitáte se v hororu mistra H. P. Lovecrafta, takže si můžete vsadit na výskyt kultistů a bytostí z jiných dimenzí. Musíte je zastavit za každou cenu, protože jen opravdu zapálení fanatici touží po spatření prastarých bohů na vlastní oči. Čeká vás série hádanek, spousta pastí a samé neuvěřitelné šílenosti pohrávající si s vaší náchylnou myslí.

Za hrou stojí poměrně mladé studio LuckyHammers, které má za sebou zatím jen mobilní a VR hry. Nicméně kromě Mansions of Madness: Mother’s Embrace pro Asmodee Digital vytváří i digitální verzi výborné deskovky Terraforming Mars, u nás známé jako Mars: Teraformace. Počítačové Panství hrůzy vyjde někdy na začátku příštího roku na Steamu a bude-li mít úspěch, můžeme očekávat nášup dalších adaptací.

Byla by ale škoda zůstávat jen u Lovecrafta s Eldritch a Arkham Horrorem. Co takhle komplexní vesmírnou 4X strategii podle Twilight Imperium? Nebo kompetitivní hackerský „tower defense“ Netrunner? A co takhle epické RPG ve světě Descentu nebo strategii ve stylu Total War zasazenou do BattleLore? Snad se máme na co těšit.

Nejnovější články