Detaily o Tom Clancy's EndWar
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Tom Clancy's EndWar

30. 4. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kým se stanete, kterými jednotkami disponujete a na jakém principu probíhá globální online válčení ve třetí světové?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Časopis EGM nám ve svém preview přiblížil před týdnem odhalenou taktickou strategii Tom Clancy's EndWar. Je od úplného počátku navržena pouze pro konzole, jelikož tvůrci považují za odstrašující případ, když někdo vezme typickou PCčkovou RTS jako Battle for Middle-Earth 2 a jen adaptuje ovládání na gamepad. V chystané hře nebude nějak striktně rozlišen singleplayer a multiplayer, v obojím se zúčastníte té samé globální kampaně. Ocinete se v roli amerických Joint Strike Force, evropských speciálních jednotek nebo ruských Specnaz s cílem podmanit si za 3. světové války většinu území v online hře proti živým protivníkům z celého světa. Jakmile se to povede, začne další kampaň přímo navazující na tu předchozí. Například pokud byla dobyta Amerika, příští kampaň startuje snahou o její osvobození, resp. výsadkem na východním pobřeží ve stylu D-Day.

Narozdíl od DEFCONu nebo různých her na Boha s výhledem na celou zeměkouli z vesmíru chce EndWar nabídnout mnohem realističtější perspektivu a proto bude kamera vždy sledovat nějakou konkrétní jednotku. Nicméně můžete si vyvolat i kompletní mapu bojiště, kde rozdáte rozkazy za použití řídícího jazyka pro každou část hry. V ní má být vše zničitelné a odpovídat zákonům našeho světa, takže na magickou teleportaci posil do středu válečného dění rovnou zapomeňte, protože je tam budete muset nějak dopravit. Pokud vám někoho zabijí, je jednou provždy ztracen, včetně jím dosažených vylepšení (nebo medailí), která za života nepřetržitě získává.


Zatím bylo představeno sedm druhů jednotek - voják (rifleman), mechanik, tank, transportér, helikoptéra, dělostřelectvo a velitelské vozidlo - přičemž každá má stát stejně. Půjde je sdružit do skupin čítajících maximálně 12 jednotek, z nichž každá bude náležet jednomu živému hráči. Ten si ji může přizpůsobit k obrazu svému vlastním názvem, sloganem, barvou nebo změnit její schopnosti a strukturu. Pokud magazín EGM chápu správně, na bojišti tedy nebudete své vojáky přímo ovládat, nýbrž jim pouze dávat příkazy, jako třeba v sérii UFO. Pak už budete z extrémně detailního pohledu pozorovat jejich chování v akci, jež má být jednak realistické (třeba když se blíží k rozbombardovanému autu různými cestami, vzájemně se kryjí a likvidují snipery v oknech), druhak s neopakujícími se postupy, často docela překvapivými.

Obrázky z Tom Clancy's EndWar (PS3/X360, jaro 2008), z nichž bychom hratelnosti lépe porozuměli, zatím nejsou k dispozici. Proto vezměme zavděk alespoň teaser videem, které je přístupné po zadání hesla s9p1z6 na homepage a které ukazuje zahájení 3. světové války v nicneříkajícím renderovaném filmečku.
zdroj: EGM, GF

jd

Nejnovější články