Detektivní adventuře Last Life z Marsu pomáhá i Double Fine
zdroj: tisková zpráva

Detektivní adventuře Last Life z Marsu pomáhá i Double Fine

11. 4. 2014 11:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Last Life není jen další indie adventura na Kickstarteru. Zajímavá je minimálně ze dvou důvodů - svým tématem a vydavatelem. Last Life se točí okolo transhumánní kolonie na Marsu, kde se zavražděný detektiv pomocí 3D tisku dostane zpátky mezi živé a bude, podobně jako v Murdered: Soul Suspect, řešit svou vlastní vraždu. Cestou k vrahovi postupně zjistíte, že do příběhu zasahuje korporátní špionáž, korupce umělé inteligence a konspirace, která mohla vést ke zkáze Země.

V hratelnosti si berou vývojáři inspiraci z The Walking Dead od Telltale nebo Kentucky Route Zero od Cardboard Computer. Celá hra se má skládat ze tří epizod, přičemž aktuální cílová částka Kickstarteru je 75 tisíc dolarů. Za tu dostaneme jen první epizodu. Druhé a třetí se dočkáme v případě, že se vybere dostatečné množství peněz, ale konkrétní stretch goaly na další epizody zatím oznámené nejsou.

“Dlouho jsem snil o tom, že jednou udělám hru, která prozkoumá transhumanismus. Osobnost hlavního hrdiny si v ní projde zkouškou, na světlo vyvstanou temné stránky jeho duše, ale zároveň se může naděje a vykoupení skrývat hned za rohem. K tomu si připočtěte moji fascinaci příběhy, které budují obrovské napětí a evokují pronikavý pocit divnosti (podobně jako v Twin Peaks). To všechno s detailně vykreslenými a duchaplnými postavami, mezi které jsem skryl vraha hlavního hrdiny,” píše na Kickstarteru Sam Farmer.

Sama o sobě vypadá hra lákavě a vizuální styl s krabicoidními postavami určitě ničemu neškodí. Druhý důvod, proč je Last Life tak trochu jiný a zajímavý projekt, představuje Double Fine. Možná jste v minulých týdnech postřehli, že se pánové z Double Fine dali vedle vývoje her také na vydávání. Tradičním vydavatelem se nestávají a stát ani nechtějí. Spíše než vydavatelem jsou nyní i jakousi konzultačně-vydavatelskou firmou pro indie hry a nezávislé vývojáře.

Jejich vydavatelskou prvotinou byla nedávno vydaná plošinovka Escape Goat 2 od MagicalTimeBean, ale právě Last Life, pokud se na Kickstarteru zaplatí, bude vůbec první hra, která ponese značku Double Fine Presents. Tvůrci z Double Fine se totiž na hře podílí coby konzultanti, pomáhají s Kickstarterovou kampaní a poskytují také vývojářský feedback. Na Kickstarter stránce Last Life se můžete podívat i na kratičké video s Timem Schaferem, kde si novou adventuru vychvaluje. Pro někoho záruka kvality, pro jiného bezvýznamný blábol.

Last Life každopádně zajímavá je, 75 tisíc dolarů není moc a s odbornou pomocí Double Fine by z projektu mohlo být něco slušného. Horší bude, když se vyberou peníze jen na jednu nebo dvě epizody a celý příběh tvůrci nedokončí. Upraví vývojáři hru podle vybraných peněz? Zafinancují zbytek z prodejů? Nebo spustí třeba za rok další Kickstarter? Uvidíme...

Nejnovější články