Diablo III ve světle obchodování
zdroj: tisková zpráva

Diablo III ve světle obchodování

1. 9. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jednodušší a přístupnější obchodování s předměty má přilákat více hráčů a oživit tak tuto herní fázi.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Chystané akční RPG Diablo III se dle šéf designéra Jay Wilsona pečlivě ladí a piluje, jak je u Blizzardů konečně dobrým zvykem (s nedobrým dopadem na datum vydání), takže vývojáři se opakovaně vrací i k již hotovým věcem a znovu je upravují, aby finální produkt opravdu stál za to. Wilson připomíná, že v předchozích dílech série se k různým předmětům bylo možné dostat skrze akt nakupování, přičemž tento systém bude ve trojce "více přístupný". S měnou pravděpodobně ve formě zlata, co však má mít mnohem vyšší hodnotu než tomu bylo v minulosti, kde v průběhu herního času docházelo k jeho jisté devalvaci. Tvůrci chtějí, aby se do obchodování zapojilo co nejvíce lidí, ostatně sdílení věcí bude prý výrazně jednodušší - snad skrze poštovní systém, díky čemuž by se tato část stala příjemným zpestřením zbyvší náplně.

Od předmětů je jenom krůček k inventáři, kde se aktuálně řeší jeho podoba - zda-li zachovat nepopulární mřížku a nebo přejít na slotový model na způsob použitý ve World of Warcraft. Buď jak buď Wilson slibuje, že se hráči dočkají jeho možné expanze. Novinky se týkají také povolání - ve výčtu staronových "tváří" bude sice chybět Necromancer, ale nadějete se řady zajímavých vylepšení stávajících charakterů plus bohatého přídavku dalších, jinými slovy bude z čeho vybírat. Vizuální styl, který se stal předmětem kritiky, má být zkraje hraní ve světlých barevných tónech, ale s postupujícími hodinami dostane temnější nádech s dokonce apokalyptickými obrysy. Čemuž bude odpovídat i story, podtrhující zde načrtnutý kontrast a měnící se atmosféru hry a herního prožitku.

Diablo III vyjde podle odhadů nejdříve na podzim příštího roku (Blizzard zatím žádné datum neohlásil) - více v našem předchozím zpravodajství nebo na domácí fanouškovské stránce DiabloCZ.com.

zdroj: Eurogamer

mart

Nejnovější články