DICE si vyhádali tři měsíce vývoje Mirror's Edge: Catalyst navíc, aby byla hra co nejlepší
zdroj: tisková zpráva

DICE si vyhádali tři měsíce vývoje Mirror's Edge: Catalyst navíc, aby byla hra co nejlepší

30. 10. 2015 11:29 | Preview | autor: Adam Homola |

Parkourové akce Mirror's Edge: Cataclyst se bohužel nedočkáme v únoru příštího roku, ale až v květnu. Vývojáři na oficiálním webu hry oznámili, že původně plánovaný únor nestíhají a datum vydání hry se tak posunulo na 26. května příštího roku. Důvod odkladu hry o několik měsíců je prostý - tvůrci jednoduše potřebují více času na to, aby byla výsledná hra co nejkvalitnější.

"Před lety jsme si pro Mirror's Edge: Catalyst stanovili ambiciózní vizi. Její dosažení je inspirující, ale zároveň náročné. A zabere to spoustu času. Rozhodli jsme se vytvořit obrovské otevřené město plné úchvatných panoramat, majestátních mrakodrapů a tajemných tunelů. Budujeme opravdu vtahující akční adventuru s plynulým pohybem a souboji z pohledu první osoby," napsala na webu hry senior producentka Sara Jansson a dodala, že všechno tohle potřebuje čas.

Respektive vývojářům zabere čas udělat to všechno pořádně tak, jak si sami vysnili a v takové kvalitě, která by zajistila nejen úspěch u určité skupiny hráčů, ale také velké prodeje. Jakkoliv byla totiž jednička dobrá a měla své kouzlo, z komerčního hlediska bohužel během vydání nesplnila očekávání DICE ani vydavatele EA.

zdroj: Archiv

I proto se na pokračování čekalo tak dlouho, zatímco další nové značky EA spuštěné ve stejném roce, Army of Two a Dead Space, se svých pokračování dočkaly dříve. Paradoxně se po kooperativní střílečce a sci-fi akčním hororu v posledních letech slehla zem a Mirror's Edge dostává druhou šanci. Jestli ji využije a přetaví originální koncept do nové životaschopné série, uvidíme v květnu.

Nejnovější články