Dishonored je teď u ledu, zatímco Arkane kutí další hry v podobném duchu
zdroj: tisková zpráva

Dishonored je teď u ledu, zatímco Arkane kutí další hry v podobném duchu

15. 8. 2018 16:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Na letošní E3 jsme se žádných novinek o Dishonored nedočkali a teď to vypadá, že nebudou ani na příští E3. Dishonored podle studia Arkane „odpočívá“, zatímco tým pracuje na jiných projektech. Do Dunwallu se tedy jen tak nepodíváme, nicméně neměli bychom ronit slzy – série není mrtvá a dříve či později by se vrátit mohla.

Status odpočinku („resting“) oznámil hlavní designér Arkane Ricardo Bare v rozhovoru pro VG247, ale naznačil, že DNA studia uvidíme i v jiných titulech. Ostatně dobře to šlo vidět na loňském Prey, které mělo minimálně svým přístupem k hratelnosti k Dishonored docela blízko.

Arkane Studios aktuálně nemají oznámenou žádnou chystanou hru, ale Bare potvrdil, že i další hry studia budou z ranku „pohlcujících simulátorů z pohledu první osoby“. Arkane tak očividně specializace na jeden typ her nevadí, a pokud z toho budeme mít hry jako Dishonored a Prey, neměla by vadit ani nám.

Do světa Dishonored se tak vrátíme nejspíš až za bůhví kolik let. Na druhou stranu to není tak dávno, co jsme tu měli zatím poslední díl, Death of the Outsider. Ten byl sice pouze samostatným datadiskem ke dvojce, či, chcete-li, menší hrou, ale kvalitami za svými předchůdci nijak zvlášť nezaostával.

Arkane v současné době stále pracují na Prey, které nedávno rozšířili o povedené DLC Prey: Mooncrash (recenze), a chystají i zajímavě vypadající multiplayerový mód Typhon Hunter. Žádný další projekt studio zatím neoznámilo, ale je jisté, že něco kutí – ať už to bude Prey 2, nebo cokoliv jiného (za pokračování Arx Fatalis bych se vůbec nezlobil).

zdroj: Vlastní

Nejnovější články