DLC Encounters rozšiřuje všechny možné prvky vesmírné střílečky Everspace
zdroj: tisková zpráva

DLC Encounters rozšiřuje všechny možné prvky vesmírné střílečky Everspace

25. 10. 2017 17:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Povedená vesmírná střílečka Everspace se rozrůstá prvním velkým DLC jménem Encounters. To je už k mání za 10 eur na Steamu i GOG a mělo by nabídnout zhruba desetihodinovou hrací dobu. Encounters přitom nestaví jen na arkádové roguelike akční hratelnosti původní hry, ale přidává do ní nemálo nových zbraní, zařízení, jednorázových předmětů, a taky zbrusu novou loď.

S tím vším budete moct poletovat po nových lokacích, kolem dosud neviděných vesmírných stanic a okusíte i herní mechaniky, které v původní hře nebyly. Novou lodí DLC Encounters je Colonial Sentinel, který se sice ovládá podobně jako Interceptor, má jen motor střední třídy a průměrné manévrovací schopnosti, ale zase vyniká svými pokročilými elektronickými zbraněmi.

Pozadu nezůstává ani v obraně, kde se můžete ohánět většími štíty, nebo třeba EMP generátorem, který nepřátele na určitou vzdálenost omráčí. Encounters přidává také několik zbraní, zařízení a jednorázových věcí napříč většinou tříd lodí.

Vyzkoušet si tak můžete například Lightning Gun, jejíž poškození se odráží i na okolní nepřátele, nebo Neutron Cannon, který je efektivní v určité, a ne zrovna malé oblasti. Seeker Missile Battery zase dokáže sundat z nebe víc nepřátel najednou.

zdroj: Archiv

Nové zbraně rovná se neotřelé taktické možnosti, což přidané předměty jen podtrhují. Jedním z nich je například Emergency Shield, který vám přijde vhod v nejvyšší nouzi, nebo Decoy Generator, s jehož pomocí se vám podaří nepřátelům hezky zamotat hlavu.

Mezi přestřelkami se můžete zastavit v jedné z vesmírných stanic a využít nové služby jako zpracování a konvertování surovin či drobné opravy lodi, za které nemusíte zaplatit ani halíř. Těšit se můžete také na nové typy nepřátel, a nakonec dojde i na některé nové příběhové postavy.

DLC Encounters můžete pořídit jak samostatně, tak v rámci Everspace Ultimate Edition, jíž je DLC součástí. V této edici naleznete kromě původní hry a DLC také soundtrack s artbookem. Everspace si u nás v recenzi vysloužila osmičku a ta hrstka uživatelských recenzí na Steamu dává tušit, že by nemuselo vůbec špatně dopadnout ani DLC.

Nejnovější články