Dlouhé video ze střílečky Destiny předvádí strike mód a boje s bossy
zdroj: tisková zpráva

Dlouhé video ze střílečky Destiny předvádí strike mód a boje s bossy

29. 4. 2014 10:55 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Od oznámení Destiny se všichni přou s Bungie, jestli jde o onlineovku, nebo ne. Veřejnost by tak hře ráda říkala, Bungie se však podobnému označení zuby nehty brání. Proč se tomu brání naznačila americká předváděčka pre-alfa verze a hlavně módu s názvem strike, ze kterého nabízí ukázky přes sedm minut dlouhé video.

Nyní už je jasné, že Destiny je a není MMO. Záleží totiž na zvoleném módu. Svět kolem vás je skoro vždy plný hráčů. Zrovna na videu předváděný strike mód je ze všech ve hře asi nejvíce omezený, protože vytvoří instanci pro předem utvořenou skupinku hráčů. Obsahem strike je přibližně třicetiminutová kooperativní úroveň ve stylu arkádové střílečky s jedním či dvěma bossy na konci a s kořistí za jejich likvidaci. Se spoluhráči se naštěstí nemusíte o odměnu prát, každý dostane svůj podíl.

Skupinky hráčů nejenom pro strike mód se formují v centrálním hubu jménem Tower, kde se prodává vybavení, vybíráte si herní mód a obecně lze říci, že tato oblast funguje jako sociální uzel celé hry. Když zvolíte skirmish mód, čeká vás boj proti jiným lidem, v kampani postupujete dále v příběhu, patrol mód je určený k průzkumu světa a hledání easter eggů a raid mód je kooperativní mód, který skupince hráčů nabídne pořádnou výzvu.

Z videa je zřejmé, že Destiny má herně blízko k Halo sérii. Dojem potvrzují i první reakce novinářů na pre-alfa verzi hry, i když jde spíše o pochvalná konstatování ohledně plynulosti souboje, designu jednotlivých arén a přístupnosti ovládání. Sami se o tom přesvědčíme v průběhu letošní E3.

zdroj: Archiv

Nejnovější články