Do Battlefield 1 dorazily čety, vylepšení medici a nové zbraně
zdroj: tisková zpráva

Do Battlefield 1 dorazily čety, vylepšení medici a nové zbraně

28. 4. 2017 17:33 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Kdo si přečetl Alešův článek z počátku dubna, ten už ví, že do Battlefield 1 se v novém updatu má dostavit řada novinek včetně systému čet. Tedy má dostavit, ona už se dostavila, a spolu s nimi vyplavaly na světlo světa informace o tom, jak přesně budou nové prvky fungovat. Pokud vás zajímá, jakou roli budou mít v četách generálové, plukovníci, poručíci a vojíni nebo jak nový update zlepší život medikům, čtěte dál.

Nejprve si vezmeme na paškál čety, tedy místní variantu klanů. Četu si může založit kterýkoli hráč a stane se jejím generálem, i když tuhle hodnost je následně možné předat jinému členovi. Generál má přirozeně pod palcem všechny pravomoci a může změnit, co uzná za vhodné. Jen musíte vzít v úvahu, že ačkoli můžete být členy až 10 čet najednou, jen v jedné z nich lze zastávat funkci generála. Jde zároveň o jedinou hodnost, která má právo četu rozpustit, takže si dobře rozmyslete, komu ji svěříte.

Plukovník funguje jako generálova pravá ruka. Má přístup téměř ke všem funkcím, ale nemůže četu zrušit. To poručík již není tak velké zvíře. Mezi jeho pravomoci patří v podstatě pouze přijímání nebo odmítání nových členů, kterých mimochodem může být maximálně 100. Pokud byste si chtěli vytvořit obří armádu, pak vám nezbývá než počkat na změnu systému, případně můžete vytvořit více čet se stejným názvem, insigniemi atd.

Jádro všech čet však budou tvořit nuzní vojíni, kteří nemůžou dělat vůbec nic krom toho, že vyrazí na bojiště a nechají se zabít pro slávu vlasti. Proč byste se tedy vůbec měli obtěžovat do takové jednotky lézt? Existuje několik důvodů. Například, pokud jste členem čety, znamená to, že ji opravdu reprezentujete – nesete její emblém místo svého, takže máte zač bojovat. Když navíc naplníte skvadru vojáků svými spolučetaři, jméno vaší skupiny se automaticky změní ve jméno čety. A když se vám podaří zabrat kontrolní bod, pod vlajkou se objeví malý praporek s vaším znakem, aby všichni věděli, kdo že to na tomhle konkrétním místě úřadoval.

A teď k medikům, těm roztomilým lidumilům, kteří se vždycky prodírají deštěm kulek k padlému kamarádovi, jen aby zjistili, že netrpělivě přeskočil na respawn. Tomu by měl zamezit nový prvek, který medikům umožňuje na dálku sdělit umírajícímu, že si pro něj jdou. Pokud jste „mrtví“ a jeden ze zdravotníků vás běží zachránit, hra vás o tom zpraví. To by pro všechny humanitárně zaměřené hráče mohla být opravdu zásadní změna.

zdroj: Archiv

Update kromě očekávatelných oprav bugů a nedodělků přináší také čtyři nové zbraně, jednu pro každou třídu. Jsou jimi Hellriegel 1915 Defensive, Selbstlader 1906 Sniper, Huot Automatic Optical a Martini Henry Sniper. Dohromady je to všechno slušná dávka dobrot a nadějné znamení do budoucna, že nová politika DICE, v níž místo velkých patchů dominují menší měsíční přídavky, se rozhodně neomezí jen na balancování nebo opravy.

Nejnovější články