Do strategie Field of Glory 2 vpadnou Vikingové, Arabové i Moravané
zdroj: tisková zpráva

Do strategie Field of Glory 2 vpadnou Vikingové, Arabové i Moravané

13. 5. 2019 10:28 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Skvělá historická válečná simulace Field of Glory 2 se postupně rozrůstá jako hromady kořisti na vikinských lodích nebo hranice nezastavitelného raného muslimského impéria. Původně jsme strategizovali hluboko v antice, ale díky novým DLC se dostáváme až do nefalšovaného středověku. Jen se podívejte na nejnovější dodatek, Wolves at the Gate.

Datadisk vás zavede až do roku 1040 našeho letopočtu a přináší velmi širokou paletu nových národů. Je tu 19 nových frakcí, mezi nimi Vikingové, Maďaři, Poláci, Rusové i Skotové. Našince by mohla zaujmout taky Velká Morava – hra simuluje její armády od roku 833 do roku 907 n. l.

Největší množství nových jednotek si ale pro sebe ukousli Arabové, respektive dynastie Umajjovců, která během pouhých několika desetiletí vytvořila jednu z největších říší raného středověku a během své dobyvačné exploze kompletně zlikvidovala perské Sasánovce. Konstantinopol Arabové sice nedobyli, ale východní dominance Byzantinců byla i tak navždy zlomena.

Neuvěřitelným úspěchům chalífátu se věnuje jedna z nových historických kampaní. V další se podíváme do říše jiného muslimského vládce, Mahmúda z Ghazny. Milovníci Byzance se můžou pokochat jejím částečným (a dočasným) návratem do formy pod vládou Basileia II. Další kampaň se točí kolem Karla Velikého. No a poslední dvě se zabývají vikinskými nájezdy, nejdřív z pohledu seveřanů, pak z perspektivy jejich obětí.

DLC navíc přidává 6 epických bitev a 74 rychlých, a dokonce si vymyslelo i jeden úplně nový herní prvek – spojence. Můžete si nastavit, že vám v bitvě pomůže jiná frakce, což otevírá dost radikální nové možnosti při tvorbě armád. Co kdyby Makedonci a Římani vyrazili na společnou expedici proti Galům?

Wolves at the Gate zatím nemají datum vydání, ale můžete je očekávat v blízké budoucnosti. Cena DLC se bude pravděpodobně pohybovat mezi 13 a 15 eury.

Nejnovější články