Do World of Warcraft míří rasa lištiček a robotických gnómů
zdroj: tisková zpráva

Do World of Warcraft míří rasa lištiček a robotických gnómů

8. 10. 2019 12:02 | Preview | autor: Šárka Tmějová |

Allied races jsou ve World of Warcraft novinkou, která přibyla s posledním datadiskem Battle for Azeroth. S patchem 8.3 se jejich řady rozšíří o další dvě nové – Horda se dočká neskutečně rozkošných liščích Vulpera, Aliance si musí vystačit s Mechagnómy. Stejně jako u ostatních „subras“ ale budete muset splnit sérii úkolů, abyste za ně mohli hrát.

Blizzard vydal osmnáctiminutové preview, které odhaluje detaily nadcházejícího updatu 8.3. Ten byl měl na servery dorazit na začátku příštího roku a nejvíc vášní mezi hráči nepřekvapivě budí právě nové allied races.

Příchod lištiček naznačoval Blizzard už v minulosti, jsou totiž jednou z nehratelných ras, které v datadisku přibyly minulý rok a obývají jednu z oblastí na ostrově Zandalar. Mechagnómové pak pocházejí ze ztraceného města Mechagonu, kde se gnómové vydali kyberpunkovou cestou a své křehké tělesné části nahradili robotickými součástkami.

World of Warcraft 8.3 zdroj: tisková zpráva

Spolu s osmicí existujících tak podras bude celkem deset. Na rozdíl od běžných blood elfů, orků, trpaslíků a tak dále si za allied races nemůžete zahrát jen tak, musíte si je zasloužit, a to docela vytrvalým grindováním, kdy musíte na maximum zvýšit svou reputaci s určitou frakcí a poté splnit quest.

Ale zatímco Zandari trollové jsou trollové, kteří stojí víc vzpřímeně a lidé z Kul Tirasu jsou oproti těm z Northshire trochu buclatější, v případě Vulpera a Mechagnomes jsou změny radikálnější. Vulpera jsou sice velikostně a tvarem uší možná trochu podobní zeleným goblinům a Mechagnómové kdysi byli, no, gnómy, ale teď už jsou to z větší části roboti.

zdroj: Archiv

Update Visions of N’zoth na betaservery dorazil už včera, na jeho ostrý start si ovšem budete muset počkat do začátku příštího roku. Situace v Azerothu je, co se týče Hordy a Aliance, trochu klidnější, pořád je tu ale starý bůh N’zoth a jeho zplozenci zla, před kterými budete muset bránit dvě nové zóny: Uldum a Vale of Eternal Blossoms.

Taky se budete moct vydat do jakýchsi minidungeonů v podobě Horrific Visions, které vám ukážou, jak by to vypadalo ve Stormwindu a Ogrimmaru v případě, že by N’zoth vyhrál. A rozhodně to nebude veselý pohled. Kdyby se vám nechtělo lovecraftovským přízrakům čelit o samotě, můžete si s sebou vzít až pět kamarádů.

Finální bitva proti samotnému N’zothovi se pak odehraje ve Walking City of Ny’alotha, kde si budete moct vychutnat hned 12 bossů, což by vám mělo předvést plný ansámbl Temného Impéria. Další podrobnosti o nejnovějším updatu pro World of Warcraft Blizzard pravděpodobně odhalí na blížícím se Blizzconu, který začíná 1. listopadu.

Nejnovější články