Dobrodružství v Pirates of the Caribbean
zdroj: tisková zpráva

Dobrodružství v Pirates of the Caribbean

13. 6. 2003 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pirates of the Caribbean (dříve Sea Dogs II) bude akční pirátské RPG, které vás zatáhne do stejného světa Karibiku jako chystaný film z dílny Walta Disneye.

V roli kapitána Nathaniela Hawka přijíždíte do městečka na ostrov Oxbay. Prostředí této britské kolonie s tavernami, obchůdky a přístavem vám poslouží jako tutorial ke hře. V místní hospodě najmete pár ostřílených mořských vlků a pustíte se s nimi do dobrodružství. V městečku můžete prohodit pár frází s mnoha obyvateli, ale stejně tak můžete narazit i na různé nepřátele, konkurenty atd. Samozřejmostí je nákup a prodej všemožného zboží, včetně samotných lodí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Co se týče zbraní, začínáte s typickým pirátským mečem, ale brzy vám dojde, že s touto věcičkou příliš protivníků nepokoříte a začnete se ohlížet po něčem lepším. Ve vašem inventáři se tak časem usídlí byť pomalá, ale přeci jen účinnější pistole nebo pomůcka, pro námořní kapitány přímo nezbytná - elegantní dalekohled. Ve hře si užijete francouzského útoku na kolonii i akcí na otevřeném moři.

Ovládání lodí je prý velice příjemné, díky volné kameře se navíc můžete na své plavidlo a svět kolem dívat z jakéhokoliv pohledu. Pomocí mapy navigujete loď kolem všech ostrovů, kde se nezřídka dostanete do křížku s jinými piráty. Tato novinka je možná jednou z posledních, které o Pirates of the Caribbean píšeme. Hra od ruského studia Akella totiž ve verzích pro PC a Xbox vyjde v Americe ještě tento měsíc, o něco později by měla následovat i konverze pro konzoli Playstation 2.
zdroj: IGN

kate

Nejnovější články