Dobývání pevností v Assassin’s Creed IV bude mít několik fází
zdroj: tisková zpráva

Dobývání pevností v Assassin’s Creed IV bude mít několik fází

1. 7. 2013 12:30 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Ubisoft přinesl zajímavé informace o tom, co půjde dělat v pirátském Assassin’s Creed IV: Black Flag. Samozřejmě kromě námořních bitev a likvidování protivníků ve velkém, o kterých už jsme toho slyšeli víc než dost. Jak je z řádků vidno, jedním z klíčových prvků otevřeného sandboxového světa papoušků a dřevěných nohou bude dobývání pevností.

Samotné pevnosti budou silnými protivníky, s nimiž nebude radno si zahrávat. Pokud vám pevnost nepatří, jakmile vás zmerčí, začne na vás pálit. A pokud nebude vaše loď připravená, může to pro ni být fatální. Navíc tvůrci zmiňují, že i cílený útok nebude jednoduchý.

Kupříkladu to bude chtít dávat pozor, abyste se nepřimotali k boji s pevností i další lodí. Čelit na jedné straně kanonádě z lodě a na druhé z pevnosti a k tomu nějaké té abordáži, to už není nic snadného. I tak, pokud budete chtít pevnost dobýt, to bude záležitost na delší lokte.

Hra vám ukáže, kam dostřelí pevnostní dělostřelectvo s jistotou i s menší jistotou a manévrováním bude třeba vyhýbat se konstantnímu dešti projektilů. Do toho budete muset pálit z palubních děl na dělostřelecké věže pevnosti a také na hradby, které potřebujete prorazit. A zatímco si vyměňujete tuny kovu, mohutný dým vám ještě znepříjemní celý průběh bitvy zhoršenou viditelností.

Jakmile zlikvidujete všechny věže s děly a prorazíte si cestu hradbami, přijde čas na vylodění. Kenway se vydává na lov velitele pevnosti jako předvoj, ale hned za ním se žene jeho zocelená posádka, která zařídí, že nebudete muset likvidovat všechny protivníky sami. Sice to pořád moc nezní jako Assassin’s Creed, ale třeba se půjde k veliteli nějak nenápadně připlížit a propíchnout ho zezadu.

Samotný velitel už by před vámi neměl zdrhat a kazit vám celou operaci. Nakonec se postaví Kenwayovi jako bojovník, jak se patří. Tedy pokud jej uvidí. Jakmile velitele zabijete, pevnost bude vaše a hurá, najednou budou její děla (asi až ji opravíte) v boji pomáhat vám! Navíc se vám tím odemknout vedlejší mise s pevností související, takže to zní jako pořádná bitva se solidním výdělkem.

Kromě pevností půjde ve hře záškodničit i v menším. Ve hře bude třeba na deset plantáží, které budou mít pořádně napěchované sklady. Ke každému z nich bude mít nějaký strážný klíč a na Kenwayovi bude, aby zjistil, kdo klíč má a následně mu jej uzmul a sklad pěkně vybral. Po několika denních cyklech se klíč dostane k někomu jinému a sklad se doplní.

Největší výzvou asi budou pašerácká skladiště, která budou odměnou pro ty nejzarytější objevitele. Dostat se do jeskyní, kde se bude nacházet spousta cenného zboží, ovšem také nebude nic snadného. O těch se ale prý dozvíme víc někdy jindy.

Nejnovější články