Dobyvatelé New Yorku v RTS Tom Clancy's EndWar
zdroj: tisková zpráva

Dobyvatelé New Yorku v RTS Tom Clancy's EndWar

16. 12. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O síťové hře i Big Apple zdemolovaném helikoptérami, tanky i raketami z oběžné dráhy.

Konzolová taktická strategie Tom Clancy's EndWar se blíží a dle dojmů zahraničních redaktorů je to jednoznačně pecka. Ačkoliv UbiSoft ještě stále neukazuje kampaň pro jednoho hráče, všech předností si užijete i v multiplayeru, konkrétně v módech Annihilation (maximálně pro 6-vs-6 hráčů) a Conquest, jehož cílem je obsadit body na mapě a udržet je do stanoveného času.

Autoři nově odhalili síťovou verzi mapy New Yorku se Sochou Svobody, mrakodrapy, skladišti, mosty i bočními uličkami. Na mapě naleznete pět základen k obsazení, dvě tradičně blíž vašemu táboru a jednu veprostřed, o níž se budou vést nejlítější boje. Jednotlivé body budete moci zabrat jen s inženýry a pěchotou, které se kvůli jejich pomalému pohybu vyplatí vyslat kupředu hned v začátku multiplayerového zápasu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Kromě pěších vojsk samozřejmě nebudou chybět tanky, helikoptéry, výsadkové lodě, transportery, artilerie a další, nicméně na začátku si s sebou budete smět vzít jen tři jednotky. Jakmile obsadíte jeden z bodů, obdržíte posily a upgrade některé části armády (vylepšení pozemní armády, dokonalejší technické vybavení vozidel nebo lepší letectvo). Takto získáte možnost zablokovat nepříteli komunikační kanály nebo nařídit bombardování určitého území.

Jakmile jedna ze stran získá převahu, spustí se odpočítávání a s ním zároveň část hry nazvaná "EndWar". V takovém případě musíte v daném časovém limitu rychle dobýt některou základnu, abyste odvrátili váš konec: naštěstí vás v tom hra podpoří dodáním něco málo posil a zvýšením morálky vašich jednotek, což se podepíše na jejich dravosti a přesnosti střelby. Navíc dostanete do ruky ničivou zbraň WMD (Weapon of Mass Destruction) neboli ostřelovací družici na oběžné dráze, která během minuty zamíří kamkoliv na mapě a rozpoutá hotové peklo.

Tom Clancy's EndWar bylo přeloženo do dalšího fiskálu UbiSoftu, tzn. vyjde nejdříve v dubnu a nejpozději na podzim příštího roku pro X360 a PS3. Více se dočtete v našem podrobném dřívějším zpravodajství.
zdroj: IGN, Gamespot

levis

Nejnovější články