Dogma: Eternal Night testuje na Kickstarteru zájem hráčů o upíří onlineovku
zdroj: tisková zpráva

Dogma: Eternal Night testuje na Kickstarteru zájem hráčů o upíří onlineovku

26. 11. 2015 15:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Stojaté vody upířích her se pokusí rozčeřit Dogma: Eternal Night, pokud se tvůrcům ovšem vydaří Kickstarer kampaň. Na vývoj sandboxového MMORPG musí nejdříve vybrat částku 100 000 dolarů, než se tvůrci ze studia Prelude Games Factory vrhnou vývoje naplno. Momentálně mají připravený prototyp, který onlineovku představuje jako hardcore upíří akční RPG v moderním goticko - punkovém světě.

Popsaný svět bude v ideálním případě plný tisíců a tisíců hráčů, a poběží na jediném serveru, tak trochu po vzoru EVE Online. Ostatně, z islandské vesmírné onlineovky si Prelude berou inspiraci, stejně jako se netají obdivem k The Secret World a hrám v sériích Assassin's Creed a Batman: Arkham. V praxi to znamená volný pohyb po obrovských temných městech se spoustou příležitostí jak se zaplést do rozhovorů či potyček.

Výše uvedené bude probíhat ve městech plných monumentů podle skutečných předloh. Prostředí má být dynamické i ve smyslu vašich činů - pokud uděláte něco důležitého, bude to mít vliv nejen na ostatní hráče, ale i na herní svět. Vývojáři nechtějí stavět žádné mantinely na vývoj postavy, proto v Dogma: Eternal Night nenajdete žádné předdefinované třídy nebo úrovně.

zdroj: Archiv

Postavu můžete formovat libovolným směrem, ovšem při soubojích byste si měli dát pozor. Prý to nebude časté, ale stejně vám hrozí smrt - permanentní. Když budete nepozorní, můžete přijít o vypiplanou postavu, se kterou hrajete klidně desítky či stovky hodin. Od permadeath si ale tvůrci slibují intenzivnější souboje a vůbec opatrnější hráče, kteří váží každý krok.

Jedním z cílů tvůrců bylo vytvořit flexibilní systém pro tvorbu a hlavně kombinování různých speciálních schopností. Jejich efekty mohou být pozitivní, negativní nebo smíšené a je prý na vás, jak si speciální schopnosti nakombinujete. Klidně můžete mít jedno "kouzlo" útočné a přidat do něj další efekt pro ovlivnění vaší či nepřátelské postavy. Každý efekt i jejich výsledná kombinace by měla mít navíc svoji vlastní vizuální reprezentaci.

zdroj: Archiv

Dogma: Eternal Night musí ale nejdřív uspět na Kickstarteru. Vývojáři si řekli o 100 000 dolarů a zatím mají 14 000. Do konce kampaně zbývá ještě 28 dnů, což je sice spousta času, ale rozhodně nejde o projekt který by prorazil a nadchnul během chvíle tisíce lidí. V tuto chvíli přispělo na hru pouze 144 hráčů.

Nejnovější články