Donkey Kong vtrhne s novými mechanikami do Mario + Rabbids už příští měsíc
zdroj: tisková zpráva

Donkey Kong vtrhne s novými mechanikami do Mario + Rabbids už příští měsíc

23. 5. 2018 11:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Jedno z největších překvapení loňského roku pořád neřeklo své poslední slovo. Skvělá taktická tahovka Mario + Rabbids Kingdom Battle totiž dostala season pass, jehož největší a hlavní tahák teprve vyjde. Jmenuje se Donkey Kong Adventure, objeví se příští měsíc a zabavit by vás měl na zhruba deset hodin. Namísto nějakého malého DLC se tak na nás řítí něco, co připomíná spíše datadisk.

Mario si dá v Donkey Kong Adventure pro změnu pohov. Otěže po něm převezme právě Donkey Kong a k ruce bude mít starou známou Rabbid Peach a nadějného nováčka Rabbid Cranky. Tedy nejstaršího a nejnabručenějšího Konga vůbec, respektive jeho trhlou králičí verzi.

Vývojáři naštěstí nehodili nové postavy do starých kulis, ale připravili pro ně rovnou zcela nový svět. Původní hře vévodilo Mariovo Mushroom Kingdom, ale v DLC se podíváme na Kongův píseček. Nový svět bude rozdělen na čtyři samostatné zóny: Lagoon, Reef, Jungle a ještě jednu, kterou si vývojáři zatím nechávají pro sebe.

zdroj: Archiv

Stejně jako v původním Mario + Rabbids Kingdom Battle, ani v Donkey Kong Adventure to nebude jen o postavách jako takových, ale hlavně o jejich schopnostech. Tady tvůrci zase trochu popustili uzdu fantazii, a tak se může Donkey Kong pochlubit zbraní jménem Bwananarang, což je jakýsi banánový bumerang.

S jeho pomocí může Donkey Kong zasáhnout hned několik cílů najednou. Kdyby bumerang selhal, má DK v záloze své spolehlivé tlapy: stejně jako třeba v aktuálním Donkey Kong Country: Tropical Freeze s nimi může mlátit do země a tím způsobovat nemalé poškození všem okolo.

Rabbid Cranky má zase svoji typickou hůl, tentokrát ovšem se spoustou nových schopností. Hůlka se jmenuje Boombow a co jí schází v poškození na dálku, to vyrovnává velkým poškozením na blízko a rozptylem, který si nezadá s brokovnicemi. Navíc umí střílet i něco jako granáty. Rabbid Peach je téměř stejná tak, jak si ji pamatujete z původní hry, ale i jí můžete nyní přikoupit několik nových hraček.

zdroj: Archiv

Tvůrci zapracovali také na prostoru mezi souboji, tedy světě, v němž najdete řadu hádanek, nových prvků i assetů. Příjemné je, že se kvůli Donkey Kong Adventure nemusíte prokousávat celým Mario + Rabbids Kingdom Battle. Stačí dohrát jen první svět, a hned se můžete ponořit do nových opičích dobrodružství.

K nim se mimochodem dostanete buď skrze zakoupený season pass, jehož je Donkey Kong Adventure součástí, nebo si budete moct DLC po vydání zakoupit i samostatně, jak oznámili tvůrci na webu Ubisoftu. Původní hru k němu ale pochopitelně pořád potřebovat budete.

Nejnovější články