Dorazila strategie Forged Battalion, jste v ní zároveň generálem i konstruktérem jednotek
zdroj: tisková zpráva

Dorazila strategie Forged Battalion, jste v ní zároveň generálem i konstruktérem jednotek

18. 1. 2018 10:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Loni představená zajímavá realtime strategie Forged Battalion umožňující ladit vzhled i funkce jednotek právě vyšla. Zatím sice jen v rozpracované verzi v programu předběžného přístupu na Steamu, ale zahrát si už můžete kus kampaně a několik map v módu Skirmish.

Forged Battalion vás v současné chvíli vyjde na 20 eur, ovšem to není finální cena. Ta se po vydání zvýší na zatím neznámou částku. Strategie by si měla v programu předběžného přístupu pobýt zhruba půl roku, po který bude především bobtnat o obsah.

Vývojáři tvrdí, že stávající verze je už docela slušně odladěná a upravená, jen jí jednoduše chybí dostatečné množství obsahu. Konkrétně si můžete zahrát pět misí v jedné z kampaní, dále pak pět map ve Skirmishi (s podporou pro až osm hráčů), a také několik různých skirmishových módů včetně HQ Destruction a Annihilation.

Vývojáři se mohou už teď pochlubit dedikovanými servery, bez kterých by to šlo v případě kompetitivní strategie asi jen těžko. Za připomenutí možná stojí, že Forged Battalion se chce od konkurence na poli menších RTS odlišit především možností upravovat či rovnou od píky tvořit jednotky k obrazu svému.

zdroj: Archiv

Ve hře si můžete vybrat všechno od archetypu jednotky přes její brnění či pohon až po zbraně, a nakonec i speciální schopnosti. Těmi může být například stealth nebo schopnost regenerace. Postupně tak ladíte, adaptujete a měníte jednotky tak, jak zrovna potřebujete nebo chcete. V praxi tím pádem nejste jen velitel, ale rovnou i konstruktér.

Netřeba snad rozvádět, že čím více položek si v technologickém stromu odemknete, tím pokročilejší, silnější a zajímavější mohou být vaše kreace. Jestli se takový nápad osvědčí i v praxi, uvidíme až později. Zatím to nevypadá špatně, ale je otázkou, nakolik takto košaté možnosti ladění každé jednotky dokáží zaujmout širší publikum. První ohlasy na Steamu jsou zatím pozitivní.

Nejnovější články