Dosud největší rozšíření pro diablovku Path of Exile vyjde příští týden
zdroj: tisková zpráva

Dosud největší rozšíření pro diablovku Path of Exile vyjde příští týden

1. 7. 2015 14:18 | Preview | autor: Adam Homola |

Chystaný datadisk The Awakening pro temnou diablovku Path of Exile klepe na dveře. Po nějaké době příprav, o kterých jsme psali například tady, oznámili vývojáři datum vydání. The Awakening vyjde už příští týden, konkrétně v pátek 10. července. Dle slov vývojářů má jít o zatím největší rozšíření Path of Exile, které do hry přidá hromadu nového obsahu, včetně zcela nového čtvrtého aktu.

Act IV přímo navazuje na původní hru a příběhově půjde o pokračování rozjetého děje. Na detaily byli tvůrci skoupí, ale prozradili, že se vydáte do samotného středu nákazy a protnete jí srdce svým ostřím. Než se tak ale stane, musíte po cestě novými oblastmi posekat spoustu nových monster. K dispozici budou také nové end game mapy a legendární bossové,pocházející z minulosti Wraeclastu.

Konkrétně se můžete těšit například na Shavronne, Doedre, Malachai a další výlupky. Abyste měli zabíjení démonů jednodušší, budou v datadisku i nové zbraně a nebude jich málo. V rubání vám pomůže přes 110 nových unikátních zbraní, včetně nových setů. Příjemnou novotou jsou gemy, díky kterým lze vytvářet nové buildy postav.

zdroj: Archiv

Rozšíření se chystá také pro craftování drahokamů, které půjde socketovat do pasivního stromu schopností a tím je radikálně měnit. Třešničkou na dortu jsou pak dost zásadně předělaná menu s širšími možnostmi upravitelnosti jednotlivých prvků uživatelského rozhraní. Spousta z úprav menu prý navíc vzešla přímo od komunity.

Vývojáři ze studia Grinding Gear Games na závěr připomínají, že pro Path of Exile mají 10 letou vizi a tak se dá očekávat, že aktuální The Awakening zřejmě není ani zdaleka posledním datadiskem, či obecně rozšířením původní hry. Nezapomeňte kouknout také do galerie, kam přibylo několik nových obrázků z datadisku.

Nejnovější články