Druhoválečná strategie Panzer Corps 2 naváže na odkaz slavného Panzer Generala
zdroj: tisková zpráva

Druhoválečná strategie Panzer Corps 2 naváže na odkaz slavného Panzer Generala

19. 7. 2018 17:45 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Generálské řemeslo vypadá v tahově strategických počítačových hrách tak jednoduše. Vaše divize jsou rozloženy na přehledné mapě jako figurky na šachovnici, vy některou z nich pohnete, vystřelíte, sledujete, jak se ukazatel nepřátelských počtů přelévá do červených čísel… Takovouhle fantazii nabídl historickým fajnšmekrům kultovní Panzer General i jeho duchovní nástupce Panzer Corps, a kdo by měl chuť na vylepšeného, moderního a mnohem krásnějšího příbuzného, určitě musí napjatě sledovat Panzer Corps 2.

Stačí se podívat na první screenshoty a hned je jasné, že tentokrát budeme mít tu čest s daleko elegantnějším vizuálem. Grafický kontrast mezi prvním a druhým Panzer Corps je jako srovnání ruských pytlovitých uniforem a německých uměleckých děl od Huga Bosse. Ale to není první ani poslední změna, kterou vývojáři ze studia Flashback plánují.

Panzer Corps 2 zdroj: tisková zpráva

Ukázkové obklíčení na Výběžku smrti

Ve svém prvním vývojářském deníčku se podělili o spoustu nových prvků, které bude pokračování obsahovat. Velmi žádaná byla například tanková schopnost Overrun, která obrněným divizím umožní doslova přejet zdecimovaného nepřítele, aniž by na to musely plýtvat útočnou akci.

Autoři se tentokrát chtěli vyhnout složité logistice spojené s udržením kvalitního zásobování, a tak celou problematiku výrazně zjednodušili. Místo posílání náklaďáčků sem a tam se teď zkrátka musíte postarat o to, aby vaše zásobovací cesty zůstaly otevřené – jinými slovy, hlavně se nenechte obklíčit! Jakmile se vám to stane, vaše jednotky budou každým kolem slabší a slabší, a nakonec už nebudou vůbec k ničemu. Na druhou stranu se takhle můžete elegantně zbavit nepříjemně zakopaných nepřátel.

Pro obkličování se bude hodit možnost rozdělit svou jednotku na dvě poloviny, aby dokázala obsadit větší území (pochopitelně za cenu snížení bojové efektivity obou samostatných půlek). A když se vám bude hodně dařit, třeba dokážete nepřátele místo zničení zajmout. To je pro vás mnohem výhodnější, protože pak jejich nepoškozené zbraně a tanky můžete použít pro pohánění vlastní válečné mašinerie.

Hodně velký kus pozornosti je věnován námořním a leteckým bitvám. Tyhle bojové složky byly předchůdci poněkud opomíjeny ve prospěch promakaného válčení na zemi, ale autoři by je prý chtěli vylepšit natolik, aby bylo možné hrát pouze letecké nebo lodní scénáře, u kterých by se nikdo nenudil.

Letadla například budou pro své operace potřebovat letiště, a čím dál od nich poletí, tím menší bude jejich efektivita. Námořní střety se zase vyznačují velkou komplexností jednotlivých lodiček a bude záležet na jejich nasměrování i rotaci dělových věží. A zvláštní péče je věnovaná letadlovým lodím a ponorkám.

Ve válce je obtížné získat přesné a důvěryhodné informace a Panzer Corps 2 se téhle tradice drží, aspoň co se týče data vydání. Byť už máme červenec, zatím nejkonkrétnější slib je letošní rok. Kdy přesně, to už si autoři i vydavatelé Slitherine nechávají pro sebe.

Nejnovější články