Důmyslnější válčení v Hearts of Iron III
zdroj: tisková zpráva

Důmyslnější válčení v Hearts of Iron III

2. 10. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Rozhodnete se udržet Stalingrad nebo dobýt Londýn? + PRVNÍ OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Obrázkovou premiéru (z alfaverze hry) dnes slaví nedávno oznámená tahová strategie Hearts of Iron III, navazující na úspěšnou sérii věrohodných simulací z druhé světové. Trojka bude dobově zasazena mezi roky 1936-1948 a jako první si v ní vyberete stranu: k dispozici bude jak Sovětský svaz, tak nacistické Německo, Spojené Státy, Polsko, Norsko a další. Pocit kontroly nad obrovským kusem země ostatně tentokrát ještě umocní fakt, že herní mapu bude tvořit více než deset tisíc jednotlivých provincií.

Dle zvolené země si nalinkujete také úkoly, jichž se během hraní pokusíte dosáhnout. A protože autoři kladou důraz na realismus, nebude tu cílem dobýt celý svět a zničit každého nepřítele, jak tomu ve strategiích bývá, nýbrž často záležitosti dílčího charakteru. Pro nacistické Německo to třeba bude jednoduše přežití ve válečném stavu až do roku 1948, případně dokonce zabrání Londýna nebo naopak úspěšný obrana Stalingradu. Vše bude záviset na tom, nakolik se budete cítit ambiciózní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Při samotném hraní si budete nově moci např. přizpůsobit jednotlivé pěší divize a každou specializovat na určitý druh boje, defenzivy či dalších funkcí (a pečlivě navolenou kombinaci pak snadno uložíte pro budoucí použití). Stejně tak se můžete těšit i na vynalézání nových technologií, kdy dle potřeby vědcům třeba zadáte, aby vojákům připravili účinnější pušky nebo minomety s přesnějším rozptylem. Podobně se bude technicky vyvíjet i váš protivník, v obou případech však nečekejte žádné experimenty, nýbrž jen to, co dobový pokrok skutečně dovolil.

Hearts of Iron III vyjde pro PC ve třetím čtvrtletí příštího roku - více v oznámení.
zdroj: PR, IGN & Gamespot

levis

Nejnovější články