Dungeons 3 chce navázat na odkaz Dungeon Keepera už příští týden
zdroj: tisková zpráva

Dungeons 3 chce navázat na odkaz Dungeon Keepera už příští týden

8. 10. 2017 8:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Série Dungeons, zdá se, roste do krásy. Jedničkou jako by si vývojáři ještě nebyli jistí, v dva roky staré dvojce všechno nafoukli, vylepšili a přidali další nápady, jen to jaksi nedotáhli. A za pár dnů tu máme pokračování. Dungeons 3 o sobě dává po čase vědět, a to rovnou s datem vydání: hra se vyklube ze skořápky už příští týden v úterý.

Podle zatím dostupných materiálů a informací můžeme Dungeons 3 pořád nazývat duchovním nástupcem starého dobrého Dungeon Keepera. U něj se té trojky asi jen tak nedočkáme, ale třeba ji ani nebudeme potřebovat. Tedy za předpokladu, že tvůrci z Realmforge Studios budou pořád zlepšovat a pilovat dobře vymyšlený základ k pomyslné dokonalosti.

Právě takovým směrem chce Dungeons 3 kráčet. Namísto obrovských změn a revolučních inovací přichází vývojáři spíše s papírově větší, lepší a propracovanější hrou. Jestli nám jen nemažou med kolem úst, mohou se fanoušci předchozích dílů začít těšit. Hraní si na pána podzemí totiž pořád zůstává, jen toho budete mít k dispozici mnohem víc.

zdroj: Archiv

Do toho je potřeba počítat ještě s nadzemní částí, kde se z tycoonovského stylu hratelnosti přepnete do něčeho, co připomíná spíše realtime strategii s důrazem nikoliv na budování základny, ale správu jednotek a souboje. Alice O’Connor z RPS popisuje hru jako kombinaci Dungeon Keepera a Warcraftu, a minimálně z videí to tak skutečně působí.

Vizuální ztvárnění exteriérů, budov i některých jednotek skutečně Warcraft III: Reign of Chaos trochu připomíná, což nemusí být ve výsledku vůbec na škodu. Důležité ale je, aby hra stála pevně na vlastních nohou, o čemž se přesvědčíme už za pár dnů.

Tvůrci slibují nejen větší dungeony, bitvy, pasti, monstra a vůbec všechno ostatní, ale také dvě desítky misí v singleplayerové kampani, náhodně generované mapy i kooperativní režim. Tohle všechno bude k mání 13. října, kdy Dungeons 3 vyjde na PC (Windows, Mac, Linux), PlayStation 4 a Xbox One. A nezbývá než doufat, že se tvůrci poučili ze slabých stránek dvojky.

Nejnovější články