Dva obleky v Spider-Man Web of Shadows
zdroj: tisková zpráva

Dva obleky v Spider-Man Web of Shadows

13. 7. 2008 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pavoučí muž jako městský hrdina nebo černý zloun a podfukář? Vyberte si, je to zcela na vás. DRUHA ČÁST PREVIEW

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Mezi dvěma obleky, které na sebe bude pavoučí muž moci navléknout v městské akci Spider-Man: Web of Shadows bude víc rozdílů, než o jakých jsme psali minule. V tom červeném se vám třeba zdraví bude regenerovat tehdy, pokud nic nebudete dělat, naopak v útočném a zlounském černém se vyzdravíte jen tehdy, když budete bojovat. Za své činy vám hra bude sama připisovat červené nebo černé (tzn. dobré či špatné) bodíky, které budou mít vliv na to, jak vás budou vnímat ostatní postavy i manhattanští obyvatelé.

Samotné souboje se budou lišit podle toho, zda půjde o bitky na zemi, ve vzduchu nebo na zdech. Namísto toho, aby k nim docházelo jednotlivě, budou rvačky s nepřáteli přitom plynule přecházet z jedné do druhé: protivníka napadnete na zemi, za chvíli s ním vyběhnete na stěnu nebo boj přenesete do vzduchu atd.

A na jaké úkoly se můžete těšit? V jedné misi se třeba občané nenakažení černým slizem (o něm více v předchozím článku) snaží dostat na vršek mrakodrapu, kde na ně čeká helikoptéra a eskort do bezpečí. Vaším cílem zde bude běhat po zdech budovy a odhánět nepřátele, kteří by chtěli občany zapojit do svého slizkého programu..

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jindy naopak dojde na přímý střet s bossem Vulture, který oproti své komiksové předloze odložil nevhodné peří a měkký zevnějšek, nahradivší jej kovovými křídly a několika ostrými meči. Většina bitvy se bude odehrávat ve vzduchu, jen občas se oba protagonisté snesou na vrcholek nedaleké budovy.

Zbývá dodat snad jen to, že během hry dostane Spider-Man přístup ke zhruba stovce nových pohybů, přičemž každý z nich bude mít tři dovednostní úrovně, k nimž získáte přístup skrz investování zkušenostních bodíků jako v RPG. Hrdina bude rovněž mít svoji slavnou schopnost Spider Sense, kdy mu z čela zajiskří elektrický náboj a v mocné vlně projde okolním prostředím, barevně rozlišujíce nepřátele od spolubojovníků (či momentálně spřátelených postav, protože vztahy s nimi se budou během hry rovněž měnit).

Spider-Man: Web of Shadows se momentálně nachází ve fázi pre-alfa a vyjde v říjnu pro PC, Xbox360, PS3, PS2, Wii a PSP - více v dosavadním zpravodajství.
zdroj: IGN, 1UP, GT

levis

Nejnovější články