EA spustí své prémiové předplatné Origin Access Premier 30. července
zdroj: tisková zpráva

EA spustí své prémiové předplatné Origin Access Premier 30. července

27. 7. 2018 18:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Origin Access Premier byla jedna z mála zajímavých věcí na letošní tiskové konferenci EA na E3. Origin se může už nějakou dobu pochlubit předplatným Access, ze kterého teď bude Basic za 4 eura měsíčně. A už za pár dnů, konkrétně 30. července, spustí EA svůj nový program: Origin Access Premier, díky kterému se za 15 eur měsíčně dostanete ke všem novinkám, a ještě s přednostním přístupem.

Datum spuštění Origin Access Premier prozradil finanční ředitel EA Blake Jorgensen, jak píše Variety. V praxi půjde jednoduše o vyšší úroveň služby Origin Access s více možnostmi. Díky Origin Access Premier se tak dostanete k novým hrám s pětidenním předstihem před jejich standardním oficiálním datem vydání a budete je moct hrát libovolně dlouho – dokud budete mít Premier předplacený, jsou hry vaše.

V rámci Premier se tak dostanete s předstihem ke hrám jako Anthem, Battlefield V, NFL 19 a dalším. Služba se týká zatím pouze PC a Windows, ale její rozšíření na ostatní platformy je zřejmě jen otázkou času. Předplatné Premier vám zároveň zajistí desetiprocentní slevu na plné hry, předobjednávky, datadisky, FIFA body a další věci na Origin Store.

Přístup budete mít také k The Vault, což je neustále se rozrůstající knihovna starších i zase ne tak starých her nejen od EA. V The Vault najdete třeba Need for Speed: Payback, Titanfall 2, Star Wars: Battlefront, FIFA 17 nebo Mass Effect Andromeda. Hry od EA pak doplňuje tvorba ostatních vydavatelů a vývojářů v čele se Cities: Skylines, Mad Max, The Witness, This War of Mine, Batman: Arkham Origins a další.

Právě The Vault je hlavním tahákem obyčejného Origin Access Basic, včetně zmíněných desetiprocentních slev. Basic nabízí taktéž pětidenní přednostní přístup k novým hrám, ovšem už pouze v rámci 10 hodin dlouhého trialu, na rozdíl od Premier, kdy máte přístup k plnohodnotným a celým hrám.

Origin Access Premier je tak jedna z prvních a popravdě hodně solidních vlaštovek, jíž se velký vydavatel pokouší nalákat hráče nejen na své, většinou slušné, portfolio her pomocí předplatného. Pokud jsou zrovna nové hry od EA a k nim navrch starší hry nejen od EA váš šálek čaje, bude Origin Access Premier asi těžké odolat. Za málo peněz totiž dostanete hodně muziky, a pokud máte na hraní spoustu času, je předplatné tohoto typu asi ideální.

Teď bude jen zajímavé sledovat, kdy se s něčím podobným vytasí další vydavatelé, za kolik to bude u nich a kolik her od konkurence se jim podaří pro svoji službu ulovit. Těžko totiž předpokládat, že si bude průměrný hráč předplácet pět takových služeb najednou.

Nejnovější články